Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Posledná schôdza NR SR bola všetkým, len nie dôstojnou. Parlamentné osadenstvo sa rozhádalo viac ako inokedy
Zdielať na

Posledná schôdza NR SR bola všetkým, len nie dôstojnou. Parlamentné osadenstvo sa rozhádalo viac ako inokedy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mala to byť dôstojná posledná schôdza Národnej rady SR, na ktorej by poslanci schválili jeden jediný zákon a tie ostatné posunuli nasledujúcemu parlamentu. No nestalo sa. Pri schvaľovaní programu sa ambiciózne plány okamžite rozplynuli a poslanci sa rozhádali viac ako inokedy. Predseda SNS, ktorý je zároveň predsedom NR SR, si spolu s opozičnými poslancami nadávali a posielali sa na alkoholové testy či krvné skúšky. Ostrú reakciu tiež vyvolali slová Andreja Danka na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej o tom, že k nej nemá dôstojnosť.

"Chcel by som vyzvať, keďže je to posledná schôdza národnej rady, aby sme si zachovali česť a dôstojnosť," spustil v úvode schôdze národnej rady jej predseda Andrej Danko. Smelé plány sa však napĺňali len niekoľko prvých minút. Z rokovacej sály sa ale napokon stala gladiátorská aréna s hlavnými aktérmi v zložení Andrej Danko, Igor Matovič a Martin Poliačik. 

"Choďte si kričať do Prezidentského paláca k pani prezidentke," odkázal Poliačikovi Danko. "K pani prezidentke nemám dôstojnosť," pokračoval Danko. "Budem si ctiť Prezidentský palác, keď bude nezávislý, apolitický a nebude slúžiť feťákom, ako ste vy," odkázal Danko. "Poďte so mnou na odber krvi," reagoval na poslanca SaS Martina Poliačika. 

Svojho sa ušiel aj predseda obyčajných ľudí Igor Matovič. "Som šťastný, že je koniec volebného obdobia a tohto šialenca už nemusím vidieť," povedal na jeho adresu Danko. "Predseda národnej rady, choď fúkať," odporučil mu Matovič. "Každý súdny človek povie, že je ožratý," skonštatoval po schôdzi Matovič. 

Predseda národnej rady niekoľkokrát vyškolil poslancov. "Vy si niekedy mýlite moju dobrosť s hlúposťou a mám vás plné zuby všetkých. Potom sa bude smiať Kotleba, ktorému sa potom čudujete, že rastú percentá," uviedol Danko. "Vzhľadom na zvláštny priebeh začiatku tejto schôdze aj štýl jej vedenia vás žiadam, aby ste dali vykonať dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu u všetkých poslancov, vrátane vedenia národnej rady," požiadal predseda strany ĽSNS Marian Kotleba. 

Poslanec NR SR Martin Poliačik v reakcii na ostré slová na adresu prezidentky Danka vyzval, aby sa za svoj výrok ospravedlnil. "Nech sa mi pani prezidentka ospravedlní za svoje statusy na facebooku," reagoval Danko. "Ja tak tajne dúfam, že keď Andrej Danko vytriezvie, tak sa možno ospravedlní aj bez toho, aby ho k tomu musel vyzývať mandátový a imunitný výbor," poznamenal poslanec NR SR Ondrej Dostál. Teda výbor, na ktorý poslal podnet voči Andrejovi Dankovi. 

Videli ste už poslednú reláciu Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy