Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prieskum Focusu: Smer naďalej prvý, Kotleba poskočil na druhé miesto
Zdielať na

Prieskum Focusu: Smer naďalej prvý, Kotleba poskočil na druhé miesto

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Voľby by aj v decembri vyhral vládny Smer-SD, ktorý by volilo 19,6 percenta rozhodnutých voličov. Na druhé miesto poskočili Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) so ziskom 11,8 percenta. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý realizovala agentúra Focus v dňoch 2. až 9. decembra na vzorke 1 008 respondentov.

Podľa prieskumu by súčasné opozičné strany nedokázali zostaviť vládu bez spolupráce s hnutím Sme rodina Borisa Kollára. Na vládnutie by nemali dosť mandátov ani vládne strany Smer-SD a SNS, a to ani v prípade, keby sa opierali o podporu kotlebovcov.

Koalícia strán Progresívne Slovensko/Spolu - občianska demokracia (PS/Spolu) by sa umiestnila na treťom mieste. Svoj hlas by jej odovzdalo 10,3 percenta opýtaných. Stranu exprezidenta Andreja Kisku Za ľudí by volilo 9,2 percenta voličov. 

Na ďalších miestach sa umiestnili OĽaNO-NOVA-KÚ-Zmena zdola (8 percent), hnutie Borisa Kollára Sme rodina (7 percent), Kresťanskodemokratické hnutie (5,7 percenta), strana Sloboda a Solidarita (5,7 percenta) a Slovenská národná strana (5,4 percenta).

Vládny Most-Híd by sa do parlamentu nedostal, keďže by mu svoj hlas odovzdalo len 4,3 percenta rozhodnutých opýtaných. Rovnaké percento získala aj Maďarská komunitná spolupatričnosť.

Brány parlamentu by taktiež neprekročila strana exministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera Dobrá voľba (3,8 percenta) či strana bývalého sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina Vlasť (2,1 percenta).

Videli ste už poslednú reláciu Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy