Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Komplikovaný zásah hasičov. Staršia žena sa zamkla v byte a vyhrážala sa, že vyskočí
Zdielať na

Komplikovaný zásah hasičov. Staršia žena sa zamkla v byte a vyhrážala sa, že vyskočí

HUMENNÉ / Ťažko chorej 83-ročnej žene privolal manžel pomoc, no kým prišli záchranné zložky, dôchodkyňa z bytu ušla. Začala sa tak pátracia akcia. Dráma sa však neskončila ani potom, keď ženu našli. Zasahovali aj hasiči s výškovou technikou.

Záchranné zložky volal na pomoc manžel ťažko chorej ženy. Podľa polície sa mala dostaviť na psychiatrické oddelenie michalovskej nemocnice, no odmietla tak urobiť. Záchranári boli privolaní na zásah do tejto bytovky okolo poludnia. Išli na pomoc 83-ročnej žene. Kým však prišli, žene sa podarilo z bytu ujsť na neznáme miesto. "Keď prišla posádka na adresu prvýkrát, pacientka sa už na mieste nenachádzala," uviedla Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárskej skupiny. 

Po žene policajti vyhlásili pátranie ako po nezvestnej. Do akcie boli zapojené viaceré zložky. Vykonali previerky po pobyte chorej ženy. O súčinnosť požiadali aj mestských policajtov. "Hliadka mestskej polície preverila príslušné sídlisko, nábrežia Laborca, železničnú stanicu a parky," povedal Marián Zub, náčelník MsP Humenné. "Do akcie boli zapojení policajti z Obvodného oddelenia a pátrači z OKP Humenné," povedal Igor Pavlik, hovorca KR PZ Prešov. 

O pol štvrtej popoludní sa policajti do bytovky vrátili znova. Žena sa totiž vrátila do bytu, kde býva zamkla sa tam. "Ona sa proste zamkla ale čo tam robila, či si ublížila neviem, neviem," opísala situáciu suseda. Na mieste museli zasahovať všetky záchranné zložky. Žena odmietala dvere otvoriť a podľa slov svedkov mala v úmysle z piateho poschodia vyskočiť. Zasiahnuť preto museli hasiči s vysokozdvižnou plošinou. "Ona sa zavrela do bytu a začala kričať pomoc, pomoc. A teraz som videla, že hasiči išli, otvorila som okno a oni už išli hore," dodala suseda. "Po príchode na miesto zásahu sme zistili, že na byte na piatom poschodí je otvorené okno. Za asistencie polície a pomocou výškovej techniky sme sa dostali až k oknu a vnikli do bytu," doplnil Miroslav Hrubovčák, veliteľ zásahu HaZZ Humenné.  Vďaka skvelej práci záchranných zložiek sa ženu podarilo upokojiť. Bola prevezená do nemocnice.

Najčítanejšie správy