Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
S blížiacimi sa voľbami sa zaťahuje aj politické nebo. Blesky lietajú ako v opozícii, tak v koalícii
Zdielať na

S blížiacimi sa voľbami sa zaťahuje aj politické nebo. Blesky lietajú ako v opozícii, tak v koalícii

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hoci koalícia schválila automatické zvyšovanie minimálnej mzdy či nárast minimálnych dôchodkov, o ideálnych vzťahoch sa hovoriť nedá. V priebehu jedného dňa stihol nahnevať Robert Fico Bélu Bugára. Následne Andrej Danko premiéra Pellegriniho i ministra práce. Rozhádaná a rozdelená na dva tábory je aj opozícia.

To, že sa koaličné spolužitie blíži do finále dokazujú aj posledné mesiace, kedy je zrejmé, že funguje už zo zotrvačnosti. Koaliční lídri si nielen do opozičných radov, ale aj do vlastných, kopú stále častejšie. Naposledy pre kauzu Gorila. "Hovorte s KDH-ákmi ako to bolo, hovorte s Bélom Bugárom," uviedol na tlačovej besede predseda Smeru-SD Robert Fico. S reakciou Béla Bugár dlho nečakal. "Chcem sa ohradiť aj voči tomu, čo môj koaličný partner Robert Fico povedal, lebo si nemyslím, že takýmto spôsobom sa utužujú vzťahy v rámci vládnej koalície," povedal predseda Mostu-Híd. 

Do koaličných hádok sa ale zapojil aj predseda SNS Andrej Danko, ktorý má v posledných týždňoch v zuboch nielen ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú, ale aj premiéra Petra Pellegriniho. "Nemohúcnosť, ktorú vláda predvádzala pri fotení plesní na čele s Petrom Pellegrinim. Vláda musí do posledného dňa makať. Keď máme 40 miliónov a nevieme ich minúť, keď nevedia nám urobiť zákon, urobíme si ho my," uviedol. 

"Ja by som odporúčal predsedovi SNS, aby takýto veľký entuziazmus prejavoval voči rezortom, ktoré sú práve v správe SNS, napríklad v školstve, kde sme prišli minulý rok o viac ako 108 miliónov eur, ktoré mohli skončiť napríklad v našich univerzitách," reagoval Pellegrini.

Ani opozícii nie je čo závidieť

Zjednotiť opozíciu nedokázala ani kauza Gorila - naopak. "Chcel by som vyzvať Miroslava Beblavého, aby netrapošil. Bol členom vlády Miroslava Dzurindu, keď sa odohrávala Gorila," povedal predseda strany OĽaNO Igor Matovič. 

"Ja tomu rozumiem, že keď má človek 5,5 percenta, tak je zúfalý, ale nie je cesta útočiť na ostatných opozičných politikov, lebo jemu to tie percentá nepridá. Viete, sexistické príslovie hovorí, že zúfalé ženy robia zúfalé veci a ja by som povedal, že zúfalí politici robia zúfalé veci," uviedol Miroslav Beblavý, predseda SPOLU. 

Štyri mesiace pred voľbami tak môžeme očakávať, že sa prestrelky medzi jednotlivými stranami i politikmi budú stupňovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy