Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Natália Blahová sa vzdala podpredsedníckej stoličky v SaS. Odchádza aj Kiššová
Zdielať na

Natália Blahová sa vzdala podpredsedníckej stoličky v SaS. Odchádza aj Kiššová

Archívna reportáž

Strana SaS zažíva posledné týždne mimoriadne turbulentné obdobie. Pozrite si archívnu reportáž.

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslankyňa za SaS Natália Blahová oznámila, že odstupuje z postu predsedníčky poslaneckého klubu SaS. Reagovala na to aj strana SaS, ktorá to berie ako logický krok.

"Rozhodnutie Natálie Blahovej berieme na vedomie. Je to logický krok, ktorý súvisí s jej vylúčením zo strany SaS. Nového predsedu poslaneckého klubu si zvolia poslanci na stredajšom zasadnutí poslaneckého klubu," uvádza sa v stanovisku predsedu SaS Richarda Sulíka. 

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík navrhne za nových podpredsedov strany Branislava Gröhlinga a Karola Galeka.

Odchádza aj Kiššová

Podpredsedníčka liberálov Jana Kiššová v utorok na svojom facebookovom profile oznámila, že vystupuje z SaS. Podpredsedom poslaneckého klubu už nie je ani Jozef Rajtár.

Ako dôvod vystúpenia zo strany Kiššová na svojom facebookovom profile uviedla, že dnešná SaS už nie je tou stranou, do ktorej pred desiatimi rokmi vstupovala plná ideálov. "Zlepšenie života občanov a dôvera voliča u nás prestala byť prioritou. Dnes už v SaS nepotrebujú bojovníkov proti korupcii a mafii, ani odborníkov, ktorí celé desaťročie tvorili program a v prvej línii ho obhajovali,“ priblížila Kiššová. Podľa nej vládne v strane neznesiteľná atmosféra, v ktorej sa už nedokáže ďalej dusiť. "Prežili sme veľmi stresujúce obdobie, lámali sa charaktery, prijímali ťažké rozhodnutia a rozpadali staré priateľstvá. Bolo to ťažké a vážne rozhodnutie, no som presvedčená, že jediné možné,“ dodala bývalá podpredsedníčka strany. Tlačové oddelenie SaS potvrdilo, že Sulík pre Kiššovú stále drží miesto na kandidačnej listine do budúcoročných parlamentných volieb.

Kongres ešte v sobotu rozhodoval o návrhu na vylúčenie Natálie Blahovej zo strany. O vylúčenie šéfky poslaneckého klubu požiadal tri dni pred nominačným kongresom v Jasnej radový člen SaS Michal Sklienka z Dolného Kubína. Ten zdôvodňoval návrh na vylúčenie tým, že Blahová podľa neho poškodzuje dobré meno strany, čím porušuje stranícke stanovy. Po hlasovaní o svojom odvolaní sa Natália Blahová vyjadrila: "Ďakujem pánovi Sulíkovi za roky práce, ak ide on hlasovať za moje vylúčenie. To, že SaS je nebezpečná strana som sa vyjadrila v diskusii na sociálnej sieti. Myslela som to tak, že moc sústredená u jedného človeka s autokratickými sklonmi, môže byť nebezpečná." Natáliu Blahovú nakoniec odvolali, k čomu sa mala vyjadriť, že Sulík je hrobárom strany.

Strana SaS zažíva posledné týždne mimoriadne turbulentné obdobie. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy