Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nominačný kongres SaS sa skončil. Sulík opäť vyzval kritikov, aby zo strany odišli
Zdielať na

Nominačný kongres SaS sa skončil. Sulík opäť vyzval kritikov, aby zo strany odišli

Google News Button Sledovať správy

JASNÁ / Nominačný kongres SaS v Jasnej sa skončil v noci a delegáti schválili kandidátku Richarda Sulíka. Chýbajú na nej mená jeho najväčších kritikov, nie sú tam dvaja z podpredsedov, Ľubomír Galko, ani Jana Kiššová. Sulík opäť vyzval kritikov, aby zo strany odišli a Natáliu Blahovú zo strany dokonca vylúčili.

Deň plný emócií a napätej atmosféry napokon skončil dvomi tlačovkami. Na jednej rozprával Richard Sulík a o poschodie vyššie jeho kritici. Spory po víkendovom nominačnom sneme urovnané nie sú. "Je to kandidátka deštrukcie a povedie stranu mimo parlament," uviedol Ľubomír Galko. "Bol to najsmutnejší kongres za 11 rokov," priznala Lucia Ďuriš Nicholsonová. "Považujeme Sulíka za hrobára strany," dodala Natália Blahová.

​119 členov rozhodovalo o Sulíkom predloženej delegátke do parlamentných volieb, za bolo 112 z nich. "Nemám pochýb, že sa do parlamentu dostaneme," vyhlásil Richard Sulík, predseda SaS. Momentáne je obsadených 140 miest, tých zvyšných 10 obsadia v najbližšej dobe. Trojkou mala byť Jana Kiššová, tá ale odmietla. Nie sú tam ani ďalší Sulíkovi kritici. "Ja som išla do politiky, aby sme bojovali s režimom, my bojujeme sami do sebou, mňa tento boj nebaví, ak to má byť takto, tak tam nepatrím," vyjadrila sa Jana Kiššová.

Za vylúčenie Natálie Blahovej hlasovalo 83 delegátov. Richard Sulík opätovne vyzval na odchod celé takzvané demokratické jadro. Tí sa vyjadrili, že o ďalších krokoch budú informovať v najbližších dňoch. "Je to typická zbabelosť politika, ktorý si moc vynucuje intrigami," povedala Natália Blahová. "Som predseda, musel som si urobiť poriadok," obhajuje svoje rozhodnutie Richard Sulík. 

Najčítanejšie správy