Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kauza údajného vydierania Kisku zo strany Fica pokračuje: TV JOJ zistila, že o prípade bude rozhodovať prokurátor
Zdielať na

Kauza údajného vydierania Kisku zo strany Fica pokračuje: TV JOJ zistila, že o prípade bude rozhodovať prokurátor

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hoci NAKA zastavila vyšetrovanie údajného vydierania Andreja Kisku zo strany Roberta Fica s tým, že nedošlo k trestnému činu, ešte to nemusí znamenať bodku za prípadom. Podľa zistení televízie JOJ, o všetkom rozhodne prokurátor.

Poslanec Ondrej Dostál využil svoju zákonnú možnosť a do 3 dní poslal sťažnosť. "Je podľa mňa jasné, že Robert Fico sa snažil stať sa predsedom Ústavného súdu SR tým, že tlačil na prezidentka. Akurát, že polícia to neposúdila ako trestný čin a priklonila sa k verzii, že to vyhrážanie bolo skôr politického charakteru," uviedol sa Dostál z SaS.  Televízia JOJ oslovila aj stranu SMER-SD, tá sa k týmto slovám odmietla vyjadriť. Robert Fico už ale predtým opakovane tvrdil, že to je nezmysel a Andrej Kiska je "plačko". 

Uznesenie o skončení vyšetrovania dostal aj advokát Daniel Lipšic, ktorý v tejto veci Andreja Kisku zastupoval. Oni sa vraj rozhodli sťažnosť nepodať, keďže nepodávali ani trestné oznámenie. "Boli vykonané aj konfrontácie, podozrivá osoba Robert Fico mnohé veci poprel. Dokonca aj tie, ktoré sa dajú verifikovať ohľadom stretnutí s pánom Krpeľanom. Pre mňa to bolo dosť prekvapujúce. Či tam je ešte možné vykonať nejaké úkony je teraz ťažko povedať," vyjadril sa advokát Daniel Lipšic. 

Najviac svetla by do celej veci mohol vniesť podľa Dostála práve Béla Bugár. Ten sa ale rozhodol nevypovedať. "Mohlo by sa výrazne posunúť to vyšetrovanie, to znamená, že výpoveď by mohla verifikovať ako sa tá situácia celá udiala. Ale poslanci majú právo z ústavy priamo odmietnuť výpoveď," vysvetlil Lipšic. Pred časom mu ale poslal tento odkaz: "Samozrejme môžem, ale to dopadne pre pána Kisku veľmi zle. Lebo potom by sme sa museli pozrieť na to, kto ako robil, aby vznikla iná vláda, vláda odborníkov. Na čele povedzme s nejakou poslankyňou, a tak ďalej. Ja som povedal, že to nepovažujem za vydieranie ," vyhlásil Bugár. 

Polícia pre TV JOJ potvrdila, že 27. septembra sťažnosť od Ondreja Dostála dostali a budú sa ňou zaoberať. Celý prípad už ale spadá pod krajskú prokuratúru, ktorá musí túto sťažnosť posúdiť. Až po jej stanovisku bude vec buď definitívne uzavretá, alebo sa bude musieť vyšetrovateľ pozrieť na vec ešte raz. ​

Viac o prípade sa dozviete aj TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy