Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pokusy o zjednotenie strán nekončia. Most-Híd a SMK opäť rokovali o možnosti spolupráce
Zdielať na

Pokusy o zjednotenie strán nekončia. Most-Híd a SMK opäť rokovali o možnosti spolupráce

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pokusy o spoluprácu strán s maďarskou národnostnou voličskou základňou nekončia. Aj v pondelok spoločne rokovali zástupcovia dvoch najsilnejších strán, ktoré ale prieskumy verejnej mienky posielajú pod päťpercentú parlamentnú hranicu.

Po neúspešných rokovaniach pred dvoma týždňami prišli ďalšie. Ešte predpoludním sa na strane Most-Híd stretlo predsedníctvo, ktoré pripravilo podklady na pondelkové rokovanie a tiež podmienky, o ktorých boli so zástupcami SMK pripravení rokovať, keďže v hre zostáva jediná možnosť a to prípadná koalícia so stranou SMK pre budúcoročné voľby. "Bolo to veľmi konštruktívne stretnutie, na ktoré zástupcovia strany Most-Híd priniesli pracovný dokument, ktorý obsahoval podmienky možnej spolupráce v čo najkratšom čase. V podstate predsedníctvo strany SMK tieto podmienky prerokuje," informovala Ildikó Agócs Kőrösi, podpredsedníčka SMK. 

Prípadná koalícia samozrejme ale znamená, že strana by musela v parlamentných voľbách získať viac ako 7 percent voličov, keďže by šlo o koaličnú spoluprácu a to sa zrejme nemusí všetkým politikom a voličom týchto strán pozdávať. "Budú stanovené určité podmienky vzniku koalície, bude to ťažké získať sedem percent," priznal Béla Bugár, predseda Most-Híd. 

Prieskumy ale hovoria jasnou rečou, Most-Híd sa nachádza tesne pod hranicou zvoliteľnosti, SMK ešte o niečo nižšie a obe strany majú to spoločné, že obe túžia byť v parlamente aj po nasledujúcich voľbách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy