Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hromadná dopravná nehoda na D1. Smerom na Žilinu je diaľnica uzavretá, do Bratislavy je prejazdný len jeden pruh
Zdielať na

Hromadná dopravná nehoda na D1. Smerom na Žilinu je diaľnica uzavretá, do Bratislavy je prejazdný len jeden pruh

HLOHOVEC / Dvanásť zranených, všetky záchranné zložky a dva vrtuľníky. Tak to vyzeralo na diaľnici D1 v smere na Trnavu. Kamión tam prerazil stredové zvodidlá. Traja dospelí, vrátane 16-ročného dievčaťa skončili v nemocnici.

Krátko po druhej hodine popoludní sa kamionista z dosiaľ nezistených príčin zrazil s dodávkou a dvomi osobnými autami. Po náraze prerazil stredové zvodidlá a skončil v protismere. Hasiči a záchranári pomáhali zraneným, policajti usmerňovali a odkláňali dopravu. Na diaľnici pristáli až dva vrtuľníky. Z dvanástich ľudí skončili v nemocnici traja. Ďalší mali len škrabance alebo boli v šoku. "Bratislavská posádka si po pristátí na diaľnici prevzala do svojej starostlivosti 16-ročné dievča, ktoré bolo po ich príchode už vyslobodené hasičmi," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

Dievča bolo pri vedomí a s poranením driekovej časti chrbtice a početnými odreninami leteckí záchranári transportovali do nemocnice na bratislavských Kramároch. Tu podstúpi sériu vyšetrení.

"Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Trenčina si na mieste prevzala 43 ročnú vodičku. S poranením brucha bola v stabilizovanom stave prevezená do fakultnej nemocnice v Trenčíne," informovala ďalej Zuzana Hopjaková. V nemocnici skončil aj vodič kamiónu, ktorého po prvotnom ošetrení previezli pozemní záchranári.

Hasiči museli betónové stredové zvodidlá odpíliť. Náraz ich totiž porušil. Na diaľnici D1 sa tvorili niekoľko kilometrové kolóny. Vodiči smerujúci z Trnavy, si v kolóne postáli asi dve hodiny. V opačnom smere o čosi viac. "Diaľnica je v tomto úseku čiastočne prejazdná, v každom smere je možný prejazd v jednom jazdnom pruhu," dodala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Čo sa presne na diaľnnici stalo a prečo kamionista narazil do dodávky a následne áut, sa ešte nedá povedať. Policajti nehodu vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy