Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podľa informácií TV JOJ sa výpoveď Petra Tótha v kauze Zmenky nemusí uskutočniť
Zdielať na

Podľa informácií TV JOJ sa výpoveď Petra Tótha v kauze Zmenky nemusí uskutočniť

PEZINOK / Výpoveď Petra Tótha sa nemusí uskutočniť. Zatiaľ na plánovanom výsluchu sa nič nemení. Podľa zistení TV JOJ je pravdepodobné, že s výsluchom Petra Tótha vznikajú problémy, ktoré sa týkajú jeho bezpečnosti. Tóthova výpoveď je naplánovaná na stredu.

Peter Tóth už v minulosti vypovedal v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka ako utajený svedok. Neskôr začal vypovedať pod skutočným menom. Nikdy sa nevyjadril, či je chráneným svedkom. 

Dozorový prokurátor Ján Šanta dnes dopoludnia na otázku TV JOJ, či Tóth vzhľadom na jeho údajné bezpečnostné opatrenia príde vypovedať na súd uviedol: "Verím, že vypovedať bude podľa plánu hlavného pojednávania." 

Na to, či Tóth žiada nejaké bezpečnostné opatrenia Šanta odpovedal takto: "Toto sú citlivé a interné záležitosti, že sa k tomu nemožno vyjadriť. Je to záležitosť súdu, pretože súd predvoláva svedkov."

​Na súd prišiel aj obvinený Štefan Ágh, ktorý už vypovedal minulý týždeň. Podľa Pavla Ruska bol nasadený do Gamatexu ako spolupracovník SIS.  To ale Ágh odmietol komentovať. "Neodpoviem vám, nemôžem," uviedol Ágh. 

Rovnako sa vyjadril aj k vzťahu s Marianom Kočnerom. "Pár obchodov, nejaké právne zastupovanie, nejaké rady som mu dával. Asi tak by som to charakterizoval. Narozdiel od pána Tótha, nechodil som s ním na jachty, nechodil som s ním na Donovaly na hotel zadarmo a podobné veci. Treba to tak posudzovať, kto je väčší priateľ, to sa nedá posúdiť. Ja ho poznám roky, od možno 92.," uviedol Ágh. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy