Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obyčajní ľudia už kampaň začali! Kiska nezačal ako fér chlap, tvrdí Matovič v ozname, ktorý rozdávajú do schránok
Zdielať na

Obyčajní ľudia už kampaň začali! Kiska nezačal ako fér chlap, tvrdí Matovič v ozname, ktorý rozdávajú do schránok

Poslancov čaká horúce politické leto, postupne sa začína boj o vstupenku do parlamentu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslancom Národnej rady sa ukončením júnovej schôdze minulý týždeň začali parlamentné prázdniny. No pre viacerých politikov bude dovolenkové obdobie krátke. Už čoskoro budú parlamentné voľby a čaká ich povinná predvolebná jazda po Slovensku. Strán, ktoré ašpirujú do Národnej rady je mnoho, pričom viaceré to so vstupenkou do parlamentu vôbec nemajú isté. A po krku si už idú aj opozičné strany medzi sebou.

Toto leto nebude horúce len pre vysoké teploty, ale bude horúce aj politicky, do parlamentných volieb ostáva len osem mesiacov. Aj preto sa viacerí politici rozhodli len pre krátke dovolenky s rodinou a následne sa už chystajú oslovovať prípadných voličov priamo v mestách a obciach.

Cena vstupenky do tejto budovy je jasná

Minimálne päť percentný výsledok v parlamentných voľbách, tým si strany zabezpečia kreslá v parlamente. Podľa júnového prieskumu agentúry Focus má nad 20% len Smer, nad desať dvojička Progresívne Slovensko a Spolu, ale aj ĽSNS, ďalšie štyri strany sú na línii siedmich percent, no Za ľudí Andreja Kisku, Obyčajní ľudia aj Most sú na hranici zvoliteľnosti. Vznik novej politickej strany zatiaľ nepotvrdil, no ani nevyvrátil exminister Tomáš Drucker, líderstvo na kandidátke niektorej strany nevylučoval Štefan Harabin.

"Čaká nás tvrdá práca, volebná kampaň, budú sa zbierať podpisy v regiónoch," vysvetľuje nezaradená poslankyňa NR SR Veronika Remišová (Za ľudí). "Čaká nás s rodinou týždeň v Taliansku v priebehu mesiaca júl a potom už naozaj plnou parou vpred, čaká nás množstvo mítingov," tvrdí opozičný poslanec Jaroslav Naď (OĽaNO). "Budeme navštevovať také akcie, ktoré v regiónoch prebiehajú, aby sme boli trošku viditeľní," hovorí podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar. 

Obyčajní ľudia už začali aj kampaň

V schránkach na východnom Slovensku našli obyvatelia oznam o neférovosti Andreja Kisku, keď si takpovediac pretiahol k sebe Veroniku Remišovú. "Nikdy som neoslovil ani jedného zamestnanca konkurencie, lebo by mi to pripadalo veľmi nefér. A mohol som, bol to najľahší spôsob, ako konkurencii ublížiť. To ale charakterný človek nikdy neurobí," uvádza sa v ozname, ktorý dostávajú ľudia na východnom Slovensku do schránok. 

Práve pre vysoký počet subjektov prebiehajú medzi najmä opozičnými stranami stretnutia o možnej spolupráci nie po voľbách, ale ešte pred nimi. "Viac ako dva roky hovorím, že Slovensko v nasledujúcich voľbách potrebuje taký kvázi projekt SDK II. Zatiaľ mám taký pocit, ako keby niekomu vyhovoval súčasný stav, aby čo najviac strán vypadlo nejak z parlamentu," myslí si predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič. 

Blaha: Rusko je krásne, Rusko je múdre, Rusko je vyspelé. Podľa Klusa si Blaha pomýlil svetové strany. Viac vo videu: 

Súvisiace články