Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Redaktorka TV JOJ Robertovi Ficovi: Nechcete ísť bývať do Hainburgu?
Zdielať na

Redaktorka TV JOJ Robertovi Ficovi: Nechcete ísť bývať do Hainburgu?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V utorok si predseda strany Smer-SD Robert Fico zbalil kufor a vyrazil do regiónov tak, ako sľúbil. Ešte pred odchodom sa vyjadril k svojmu bývaniu a okomentoval stranu SaS a jej kandidáta na podpredsedu Národnej rady.

Expremiér Robert Fico si podľa vlastných slov intenzívne hľadá nové bývanie. Na otázku TV JOJ o jeho bývaní odpovedal takto: "Vždy, keď sa niečo objaví a ja mám o to záujem, tak hľadám pozadie toho stavebníka a buď nájdete daňového podvodníka, DPH-čkára, mafiána, človeka, ktorý má záznamy v registri trestov a ja vám nechcem dávať šancu na to, aby ste ma dusili vo vlastnej šťave, že zase od koho ten byt kupujem alebo prenajímam."  Do jesene chce mať otázku bývania vyriešenú.

Na otázku, či sa plánuje presťahovať do Hainburgu odpovedal zasmiatím a jednoznačnou odpoveďou, že nie, plánuje zostať v Bratislave. 

 

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa musela zblázniť, keď na podpredsedu parlamentu nominovala Ľubomíra Galka. Rovnako povedal, že mu nikdy nedá hlas a bude vzývať aj svojich straníkov, aby tak neurobili. "SaS sa musela zblázniť, keď navrhla pána Galka za kandidáta na podpredsedu Národnej rady, pretože to je človek, ktorý porušil všetky demokratické princípy. Bol pri odpočúvaní novinárov, svojich sekretárok, takže, my sme ešte k tomu nesedeli, ale ja sám hovorím, ako individuálna osoba, tento človek v živote odo mňa hlas nedostane," povedal Fico.

Na Ficove vyjadrenie reagoval aj Galko, či Tibor Bastrnák z Mostu-Híd:

Predseda Smeru-SD Robert Fico venuje tento týždeň stretnutiam v regiónoch. 

Podľa jeho slov má strana najlepšie postavené štruktúry. "V pondelok som absolvoval Trnavu, Nitru, v utorok ma čaká Trenčín, Žilina, v stredu Bratislava, štvrtok Banská Bystrica, Prešov a Košice. Stretávam sa so všetkými okresnými predsedami," vymenoval predseda strany. Na margo listu, ktorý podpísala aj europoslankyňa Monika Smolková, Fico len povedal, že ten list a pani Smolkovú neberie vážne. 

Podľa jeho slov je hlavnou témou stretnutí, ako pretaviť vynikajúce výsledky krajiny do dobrého výsledku strany Smer-SD vo voľbách tak, aby sociálna demokracia na Slovensku nedopadla ako v Česku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy