Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pellegrini odletel do Ruska. Nevyhne sa ani diskusii o invázii do Československa v roku 1968
Zdielať na

Pellegrini odletel do Ruska. Nevyhne sa ani diskusii o invázii do Československa v roku 1968

Google News Button Sledovať správy

MOSKVA / Premiér Peter Pellegrini odletel na do Ruska, kde ho čakajú stretnutia s prezidentom Vladimirom Putinom a rovnako aj premiérom Dmitrijom Medvedevom. Pellegrini neobíde ani medializovanú informáciu o invázii do Československa v roku 1968

Peter Pellegrini v utorok odletel na najbližšie štyri dni do Ruska. V stredu ho čaká stretnutie s premiérom Dmitrijom Medvedevom v Moskve. Následne potom vo štvrtok odletí do Petrohradu, kde bude rokovať s prezidentom Vladimirom Putinom a potom v piatok vystúpi na medzinárodnom ekonomickom fóre.

​Premiér bude s ruskými predstaviteľmi diskutovať o tranzite plynu cez naše územie vzhľadom na výstavbu Nord Stream 2, ale aj o dodávke paliva do jadrových elektrární.

Peter Pellegrini neobíde ani cez víkend medializovanú informáciu, žeby ruská duma mala legitimizovať inváziu do Československa z roku 1968. "Určite budem s Lajčákom hovoriť s oboma predstaviteľmi o tom, čo to tam komunisti v dume predkladajú, aby sa legitimizovala okupácia ČSSR v 1968," povedal Peter Pellegrini, predseda vlády SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy