Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Netradičné rokovanie parlamentu. Na stole mali niekoľko zaujímavých tém
Zdielať na

Netradičné rokovanie parlamentu. Na stole mali niekoľko zaujímavých tém

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Netradične vo štvrtok sa začalo rokovanie parlamentu. A už teraz je jasné, že poslanci budú rokovať netradične aj v pondelky. Andrej Danko rokovanie nepovedie.

Poslanci po dlhšom čase zasadli do lavíc a zahájili rokovanie parlamentu. To ale nepovedie predseda NR SR Andrej Danko, ako zvyčajne, keďže je na pracovnej ceste v Moskve, ale zastúpi ho poslanec Béla Bugár. 

​Ten viedol predpoludním aj poslanecké grémium, kde sa poslanci dohodli na presunutí koaličných návrhov zákonov, ktoré mali riešiť niektoré opatrenia zo sociálneho balíčka.  

Darina Gabániová (Smer-SD) zložila v úvode rokovania poslanecký sľub. Do parlamentu sa vrátila po tom, ako sa stal poslanec NR SR za koaličnú stranu Smer-SD Ladislav Kamenický novým šéfom rezortu financií. 

Na školskom výbore diskutovali o zavedení povinnej školskej dochádzky, ktorú chcú zaviesť poslanci, nie však cez novelu zákona ministerstva školstva, ale cez poslanecký návrh. A to sa nepáči nielen opozícii, ale aj Asociácii súkromných zariadení. "Choroby školského systému prenesieme o rok alebo dva nižšie a nijakým spôsobom tak vlastne nebudeme reagovať na výzvy," myslí si poslanec Martin Poliačik. 

Pozrite si, čo si o predĺžení povinnej školskej dochádzky myslí ministerka školstva Martina Lubyová: 

"Tá kritika, ktorá sa ozýva, my ju vnímame. A dohodli sme sa práve na výbore, že sa stretneme s kolegami poslancami aj z opozičných strán a rozdiskutujeme si to," povedala  poslankyňa Eva Smolíková. 

Pozrite si reportáž o návšteve Andreja Danka v Moskve: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy