Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Andrej Kiska vysvetlil dôvody, prečo zakladá novú stranu
Zdielať na

VIDEO: Andrej Kiska vysvetlil dôvody, prečo zakladá novú stranu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Andrej Kiska začiatkom apríla oficiálne ohlásil založenie vlastnej strany. Tentokrát už aj uviedol, čo ho k tomu viedlo. Napriek tomu, že v minulosti prehlásil, že do politiky nikdy nevstúpi, zmenil rozhodnutie.

Súčasný prezident Andrej Kiska v rozhovore pre portál SME uviedol, prečo sa rozhodol po ukončení svojho mandátu vstúpiť do politiky s novou stranou. "Povedal som, že do politiky nikdy nevstúpim. Ale keď som na vlastné oči videl, ako zlyháva naše zdravotníctvo, náš sociálny systém, ako nám zbytočne zomierajú deti, zmenil som svoje rozhodnutie," hovorí. 

​K zmene názoru ho viedli udalosti po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "Na povrch vyplávala neuveriteľná arogancia vládnej moci – predstava, že oni tento štát vlastnia a môžu si s ním robiť, čo chcú, napriek vôli ľudí," vysvetľuje. 

Pozrite si celé video Adnreja Kisku, v ktorom vysvetľuje dôvody založenia strany: 

Cíti, že podporu ľudí ešte stále má a napriek tomu, že to nebolo jednoduché rozhodnutie, ohlásil založenie novej strany. "Povedal som si, že by som mal ešte skúsiť pomôcť tejto krajine. Skúsiť spojiť slušných a ochotných ľudí a vyhrať parlamentné voľby, zmeniť Slovensko k lepšiemu," dodal na záver. 

Na jeho rozhodnutie už stihol reagovať aj predseda strany SMER-SD Robert Fico. Správe sa údajne potešil. ​"Pán prezident Kiska je jeden z najlenivejších politikov, akých som kedy za 25 rokov politickej kariéry videl. On nechce nič iné, iba sa dostať k moci, aby pod koberec pozametal všetky jeho daňové, pozemkové a ktovie ešte aké podvody, ktoré vyjdú na povrch. Takže pán Kiska, good luck!" dodal Fico. 

Súvisiace články