Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kiska zakladá novú stranu, počíta aj s Radičovou
Zdielať na

Kiska zakladá novú stranu, počíta aj s Radičovou

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska oznámi do konca tohto týždňa vznik svojej novej politickej strany.Verejnosti predstaví aj približne minútové video, ktorým chce stranu začať propagovať. Nebude ešte hovoriť, ako sa volá, ani kto všetko ju bude tvoriť. To chce urobiť až po zániku svojho prezidentského mandátu, čo bude 15. júna. Denníku N to potvrdili dva zdroje z politického prostredia.

Prezident do strany oslovil viacerých svojich terajších spolupracovníkov aj politikov, píše Denník N. Počíta s bývalou premiérkou Ivetou Radičovou. Súčasťou strany budú aj Kiskov hovorca a poradca Roman Krpelan a prezidentova ďalšia poradkyňa Vladimíra Ledecká.

​Ponuku od prezidenta dostali poslanec OĽaNO Gábor Grendel, europoslankyňa Jana Žitňanská a aj bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Pridať by sa mal aj Marcel Klimek, bývalý člen strany Nova, ktorý sa špecializoval na ekonomiku a zdravotníctvo. Kiska oslovil aj starostu Spišského Hrhova Vladimíra Ledeckého.

"Už presne viem, čo urobím, ako to urobím a s kým. Všetko sa črtá a veľmi pekne sa to ukladá. Mám z toho veľmi dobrý pocit, takže mi ešte, prosím, dajte čas, aby som vykonával svoju funkciu tak, ako som do tohto úradu vstupoval – nezávislý, nepolitický kandidát. Takto to chcem dokončiť,“ povedal Kiska počas volebnej noci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy