Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smer si musí po prezidentských voľbách otvorene povedať ako ďalej, hovorí premiér
Zdielať na

Smer si musí po prezidentských voľbách otvorene povedať ako ďalej, hovorí premiér

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V strane Smer-SD treba podľa predsedu vlády Petra Pellegriniho otvorene vyhodnotiť, čo pre ňu znamená výsledok prezidentských volieb a povedať si, ako ďalej, aby si udržala postavenie najsilnejšej strany.

"Nachádzame sa na politickej scéne skoro dvadsať rokov. Nemôžeme si myslieť, že strana môže ďalej pokračovať bez toho, aby sa nejakým spôsobom vyvíjala a menila v čase, ak chce byť ďalej úspešná. A preto budeme musieť otvorene povedať ako ďalej, ako sa mienime prispôsobiť novej dobe, ako reagovať na spoločenskú situáciu, atmosféru v spoločnosti, nálady. To všetko si zaslúži diskusiu,“ povedal v pondelok Pellegrini počas návštevy Trnavy.

​V súvislosti s úvahami, že pre kandidáta na prezidenta Maroša Šefčoviča bolo priradenie k Smeru skôr príťažou, Pellegrini uviedol, že by asi musel byť z inej planéty, ak by si myslel, že najobľúbenejšou značkou Slovensku je dnes strana Smer-SD. Dodal, že aj keď má Smer stále najsilnejšiu podporu v krajine, eviduje aj výhrady ľudí k strane, jej kauzám a niektorým aktivitám.

Premiér Pellegrini verí, že v novozvolenej prezidentke Zuzane Čaputovej nájde osobu, s ktorou bude môcť veľmi konštruktívne a intenzívne diskutovať o tom, ako riešiť problémy Slovenska. V súvislosti so Šefčovičom povedal, že robí veľkú službu Slovensku v Bruseli, ale podľa toho, ako na neho ľudia reagovali v prezidentskej kampani, tak by mal určite čo ponúknuť Slovensku aj na domácej politickej scéne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy