Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Jeden deň s prezidentskými kandidátmi. Ako im zmenila život kandidatúra na prezidenta?
Zdielať na

Jeden deň s prezidentskými kandidátmi. Ako im zmenila život kandidatúra na prezidenta?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Štáb TV JOJ strávil jeden deň s oboma prezidentskými kandidátmi. V piatok sme nakrúcali s Marošom Šefčovičom a v nedeľu so Zuzanou Čaputovou.

S pocitom, že na kampaň pred voľbami ostáva už len pár posledných dní, obaja kandidáti vyrážajú ráno z domu. Zuzana Čaputová v rifliach s batohom vyberie sa s autom pod Sitno a potom absolvuje predvolebný turistický výstup a cestu domov. "Mladšia dcéra sa učí na prijímačky, tak tá ostala doma. Ale ináč je to veľmi príjemný atypický predvolebný deň," uviedla kandidátka na prezidentku Zuzana Čaputová. 

Maroš Šefčovič je pripravený v obleku, no cyklistické oblečenie má v batohu. Čakajú ho dve stretnutia v Trenčíne, cyklotúra v Púchove, stretnutie v Nimnici, konferencia v Prievidzi a cesta domov. Štáb TV JOJ privítal v dobre známej kuchyni. "Áno, tu sa robili rezne. My sme mali veľa takých požiadaviek, aby ľudia vedeli, ako vyzerá naša nedeľa, že sa to stane takou legendou, to sme naozaj netušili," povedal s úsmevom Maroš Šefčovič, kandidát na prezidenta. 

Po 10:00 prichádzajú obaja medzi voličov, no každý na inom mieste. Maroš Šefčovič dostal slovo počas oceňovania  učiteľov. Nasleduje zastávka za zamestnancami župy. Zuzana Čaputová prichádza pod Sitno a tam postupne prichádzajú ľudia, ktorých zvolávala cez sociálnu sieť a takmer hodinu sa fotí. Po rýchlom čaji sa nakoniec na túru vyberá celý dav. "Mám pocit, že istým spôsobom si to  Zuzka užíva," povedal Peter Konečný, partner Zuzany Čaputovej. 

Maroš Šefčovič sa prezliekol a s manželkou prichádzajú na hrádzu, kde im už pripravili požičané bicykle. "Nikto mi nepovedal, že to bude až taký kopec," povedala manželka, ktorá svojho muža ale úspešne sprevádzala. 

Reportérka TV JOJ Barbora Jánošová medzi kandidátmi zisťovala akými jazykmi hovoria a trochu ich aj preskúšala. "Hovorím po anglicky, francúzsky a rusky (pozn. redakcie povedal v troch jazykoch)," preložil Maroš Šefčovič. Ale to nebolo všetko, plynule po francúzsky a rusky privítal aj potenciálnych hostí v prezidentskom paláci a pozval ich na halušky.  Ani Zuzana Čaputová sa otázkam nevyhla. "Dohovorím sa anglicky, ruštinu by som musela oprášiť, hovorila som výborne, ale nevenovala som sa tomu posledné roky," povedala.

Obaja kandidáti sa spoliehajú na podporu svojich najbližších, na prípadnú novú rolu je pripravený aj partner Zuzany Čaputovej. "Vraj to nie je prvý muž, ale je to partner prezidentky," poznamenal Peter Konečný. Maroša Šefčoviča sprevádza počas prezidentských dní manželka. Priznávajú, že kandidatúra ovplyvňuje aj rodinný život. Šefčovič sa vrátil aj ku gestám manželky, za ktoré ju kritizovali. "Ona nikdy nebola vystavená tvrdým otázkam a tomu čo vás čaká na tlačových konferenciách," povedal kandidát na prezidenta. "Som si neuvedomila, že tam vidno každú emóciu a tým, že odjakživa robím strašné grimasy, ešte aj trénerka tanca ma za to bila tričkom, že nesmieš robiť grimasy," dodala manželka. 

Obaja kandidáti boli so svojimi dňami viac než spokojní a poďakovali aj všetkým, ktorí ich sprevádzali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy