Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Expremiér Robert Fico stále zapiera telefonát s Vadalom
Zdielať na

Expremiér Robert Fico stále zapiera telefonát s Vadalom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Expremiér stále Robert Fico (Smer-SD) popiera, že by v minulosti telefonoval a Antoninom V., ktorý je v súčasnosti obvinený z drogovej trestnej činnosti v Taliansku. Uviedol to v relácii televízie TA3 V politike.

"Vadala nevolal mne, ani ja som nevolal Vadalovi. Ja nemám jeho číslo, on nemá moje a ja tieto klamstvá kategoricky odmietam," povedal Fico.

​Podľa jeho slov išlo iba o prekrytie problémov prezidenta Andreja Kisku, pričom argumentoval najmä oficiálnou správou z talianskej prokuratúry. Tá až do súčasnosti nepotvrdila, ani nevyvrátila, že existuje nahrávka z odpočúvania telefónu Antonina V., z roku 2012, keď mal byť telefonát s Ficom podľa medializovaných informácií zachytený.

Slová talianskej investigatívnej novinárky Marie Grazie Mazollovej predseda Smeru-SD ingnoruje. Tá totiž v sobotu vyhlásila, že talianska prokuratúra nepoprela telefonát Roberta Fica s Antoninom Vadalom.

Rok od Kuciaka

Expremiér sa vyjadroval aj k prvému výročiu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa Fica boli aj protesty, ktoré organizovala iniciatíva Za slušné Slovensko, zneužité na politické účely.

​"Je mi veľmi ľúto čo sa stalo pred rokom. Vražda dvoch mladých ľudí je tragédia, ktorá však bola zneužitá na politické účely s jediným cieľom - povaliť vládu. Bola tu možnosť predčasných volieb, ale prinieslo by to iba chaos. V tejto súvislosti som aj ja spravil osobné rozhodnutie s cieľom zachovať stabilitu. Koalícia má mandát na štyri roky, funguje a krajine sa darí," povedal Fico.

"Toto je parlamentná demokracia, nemôže rozhodovať ulica a človek, ktorý nemá žiadnu zodpovednosť. Ak to takto má byť, tak zrušme politické strany a môže niekto vykrikovať z námestia, čo budeme ako robiť," doplnil.

Kiska verzus Fico 

Expremiér tiež poprel akékoľvek vydieranie prezidenta v súvislosti s jeho menovaním za predsedu Ústavného súdu SR. "Samozrejme, že je to výmysel. Rokovali sme o ústavnom súde, ale od začiatku hovorím o voľbe ústavných sudcov ako o akte politickej dohody. Zopakujem, ak mal pán prezident Kiska pocit, že naňho robíme nátlak a podobné veci, mal ísť na políciu a tieto skutočnosti oznámiť," dodal Fico.

Podľa predsedu hnutia OĽaNO Igor Matovič prezident Andrej Kiska by mal zodpovedne vysvetliť daňové nezrovnalosti v súvislosti s jeho spoločnosťou KTAG. Na druhej strane verí vyjadreniam Kisku o vyhrážkach expremiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Tomu verím, pretože Fico by bol toho schopný. Na druhej strane som od začiatku hovoril a vyzýval prezidenta Kisku, aby dôkladne vysvetlil nezrovnalosti v súvislosti s firmou KTAG. Nechápem, prečo si chceli dať predvolebnú kampaň do nákladov, ale je to na pánovi prezidentovi, aby to objektívne vysvetlil," povedal Matovič. 

Pozrite si reportáž o Kiskovom obvinení z vydierania: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy