Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico prirovnal Kisku k Bašternákovi, vraj je to to najhoršie, čo sedí v paláci
Zdielať na

Fico prirovnal Kisku k Bašternákovi, vraj je to to najhoršie, čo sedí v paláci

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico začal vyhlásenie o tom, že médiá priniesli správu, že konateľ spoločnosti KTAG, v ktorej je spoločníkom prezident Andrej Kiska, bol obvinený z podozrenia, že páchal daňové zločiny.

"Vždy som rešpektoval prezumpciu neviny, nemienim nad konateľom tejto spoločnosti vynášať žiadne súdy. Ak sú ale daňové machinácie pravdivé a my sme na ne upozorňovali dva roky, mám povinnosť sa k nim vyjadriť. V roku 2014 som prehral v 2. kole voľby s pánom Kiskom. Bol som presvedčený že boli férové. Podal som mu ruku a porážku si priznal. Dokonca som mu ponúkol spoluprácu, dnes by som to už neurobil," uviedol na vyhlásení.

Ďalej Fico povedal, že Kiska ministerstvu financií oznámil, že celú kampaň financoval z vlastných prostriedkov a že neprekročil zákonom stanovený finančný limit. "Pán Kiska očividne klamal, pretože jeho kampaň financovala spoločnosť KTAG, kde nebol len spoluvlastníkom ale aj konateľom. Táto spoločnosť si výdvaky na kampaň započítala do nákladov a táto firma požiadala štát nielen o vratky DPH ale skrátila dane z príjmu. Keď mu úrady na tieto podvody prišli, urobil, teraz beriem údaj z médií, ďalších 17 opravných priznaní za roky 2013 a 2014," pokračoval Fico. Dodal, že keď sa o to orgány činné v trestnom konaní začali zaujímať, označil Slovensko za mafiánsky štát. Keď vyšli najavo jeho pozemkové machinácie, hovoril, že konal v dobrom úmysle a že za to môže štát, lebo zlyhal. Neskôr vyšlo na povrch, že poznal všetkých akterov pozemkovej mafie, ale s niektorými priamo komunikoval. 

"V utorok oznámil, že že sa nenechá zastrašovať, a že vo štvrtok sa k tomu vyjadrí. V deň výročia smrti dvoch ľudí, na hrobe ktorých tancuje celý rok. Prizná sa? Odstúpi z funkcie? Bude obviňovať každého, nebude poukazovať na svoje zlyhanie. Alebo povie, známy výrok, lebo Fico.... lebo Fico, pán Kiska, už nefunguje. A nefunguje ani vaše delenie na dobrých a zlých ľudí. Vy sám ste stelesnením toho najhoršieho, čo môže sedieť v prezidentskom paláci. Nevoľme ďalšieho prezidenta karpatského typu, ktorého nikdy nepríjmu v Bielom dome, v Buckinghamskom paláci, ani v Moskve, ani v Pekingu. To sa mu stalo. Kiska je taký istý DPHčkar ako pán Bašternák, s rozdielom, že Bašternák bol na 1. stupni odsúdený a Kiska sedí v prezidentskom paláci," dodal expremiér.

V predvečer výročia ohavnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej by sme mali spomínať na nezmyselnú smrť dvoch mladých ľudí, ktorí volali o pomoc, ale štát to ignoroval. Mrzí ma, že Robert Fico na to rýchlo zabudol, reagoval prezident Andrej Kiska na tvrdenie predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, ktorý povedal, že dnes nemá význam vyzývať prezidenta Andreja Kisku na odchod z funkcie hlavy štáty, ale má význam odporúčať verejnosti nebrať jeho výzvy na slušnosť a boj proti zlu za vážne a dôveryhodné.

Podľa medializovaných informácií Národná kriminálna agentúra na východnom Slovensku koncom minulého týždňa vzniesla v kauze firmy prezidenta Andreja Kisku KTAG prvé obvinenie. Stíhanie sa týka toho, že si KTAG od štátu vypýtala neoprávnenú vratku DPH vo výške 146-tisíc eur.

Prezident Kiska sa podľa jeho slov nebude zapájať do neľudského besnenia, špinavých politických hier a vyjadrí sa ku všetkému až potom, ako si Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú slušne uctíme. "Vo štvrtok podvečer zapálim s ľuďmi sviečku za Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú v Košiciach na námestí, večer budem čítať články Jána Kuciaka v Tabačke. Až potom, v piatok, príde čas reagovať," uzavrel prezident.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy