Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Koaličné vzťahy na bode mrazu. Bugár a Fico sú na nože a nekomunikujú
Zdielať na

Koaličné vzťahy na bode mrazu. Bugár a Fico sú na nože a nekomunikujú

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po neúspešnej voľbe ústavných sudcov v piatok, sú koaličné vzťahy aj v pondelok na bode mrazu. Stále platí, že dvojica Bugár a Fico sú na nože a nekomunikujú. Hoci Most pripustil, že podporí marcovú tajnú voľbu, ak sa koalícia dohodne na spoločných kandidátoch, SMER-SD mlčí.

"Prepáčte, ja neviem, ja s ním nekomunikujem. Mal prísť včera o druhej, neprišiel. Mal prísť dnes ráno, neprišiel. Musíte sa jeho opýtať prečo," uviedol Béla Bugár a tak vyzerala koaličná komunikácia koncom týždňa a Robert Fico neprišiel ani cez víkend do avizovaných televíznych debát. Údajne ho skolila viróza. "Všíma si vyjadrenia hlavného hygienika a potvrdzuje to," povedal na margo zdravotného stavu Ľubomír Petrák, poslanec NRSR za SMER-SD. "Pýtal som sa ho a nevyzeral dobre. je taký poblednutý. Myslím si, že ho niečo obchádza," potvrdil aj Maroš Kondrót, poslanec NRSR za SMER-SD. "Chápem vás, ale naozaj sú ľudia chorí. Ja chodím so šálom, tak sa bránim," dodal Dušan Jarjabek, poslanec NRSR za SMER-SD. 

​Zdá sa, že ani víkend zmier do koalície nepriniesol. Robert Fico s Bélom Bugárom zatiaľ spolu stále nehovorili. "Zatiaľ nie je ani dôvod a ja si myslím, že on sa musí hlavne ukľudniť. Predpokladám, že potom sa ozve," povedal Béla Bugár, predseda MOST-HÍD. Mnohí hovoria, že je to len búrka v pohári, ale predseda strany MOST-HÍD si to nemyslí. Andrej Danko sa k situácii v koalícii na kameru vyjadrovať nechcel, prekvapivo sa ale popoludní stretol v Národnej rade so šéfkou Ústavného súdu. Stretnutie sa ale udialo bez kamier a bez možnosti opýtať sa šéfky, čo si myslí o aktuálnej situácii. Andrej Danko jej len na sociálnej sieti poďakoval za jej činnosť. "To je strašná arogancia. Nehnevajte sa na mňa, pán predseda Národnej rady je jeden z tých, ktorý znefunkčnili Ústavný súd, absolútne ho deštruovali," vyjadril sa Ľubomír Galko, poslanec NRSR za SaS. 

Hoci Bugár s Ficom sedeli v jednej sále, nestretli sa a ani spolu nehovorili. Po schválení programu mimoriadnej schôdze, obaja odišli iným smerom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy