Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík po hádke matku dobodal. Sudca ho ale do väzenia neposlal
Zdielať na

Mladík po hádke matku dobodal. Sudca ho ale do väzenia neposlal

TRENČÍN / V polovici januára minulého roka zaútočil iba 16-ročný chlapec na svoju mamu. K incidentu došlo v obci Veľké Uherce pri Partizánskom. Ženu podľa polície bodol trikrát do krku. Podarilo sa jej ujsť a to ju zachránilo. Mladík skončil v cele a hrozil mu niekoľkoročný pobyt za mrežami.

Mladík ale podľa rozsudku krajského súdu v Trenčíne do väzenia nepôjde. "Prokurátorka na základe znaleckého posudku psychiatra zastavila trestné stíhanie, pretože v čase spáchania činu nebol pre nepríčetnosť trestne zodpovedný," vyjadril sa hovorca Krajského súdu  Roman Tarabus. Znalecké posudky hovorili v jeho prospech. V momente, keď na svoju mamu útočil podľa znalcov nevedel čo robí.

"Súd uložil páchateľovi ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou," informoval Tarabus. Dráma sa odohrala v obývačke rodinného domu minulý rok v januári. Podľa polície sa mladík začal so svojou mamou hádať. Potom ju zhodil na zem a skladacím nožom ju trikrát bodol do krku. Žene sa podarilo ujsť. Jej syn chcel v útoku pokračovať.

"Z garáže priniesol sekeru a dve mačety v úmysle pokračovať v útoku voči poškodenej, ak sa do domu vráti," pokračoval Tarabus. Nakoniec ho zadržali policajti. Hrozil mu prísny trest. 

Podľa znalcov však v čase spáchania skutku trpel duševnou poruchou, jeho rozpoznávacie schopnosti boli znížené v strednej miere a ovládacie schopnosti boli vyradené úplne. Na psychiatrii bol niekoľko mesiacov. Momentálne je už doma. 

Pozrite si reportáž ako sa mal tento hrozný čin odohrať:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy