Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Čo by mohlo pomôcť slovenskému cestovnému ruchu? Andrej Danko pozná odpoveď
Zdielať na

Čo by mohlo pomôcť slovenskému cestovnému ruchu? Andrej Danko pozná odpoveď

Google News Button Sledovať správy

POPRAD/BRATISLAVA / Čo by podľa vás najviac pomohlo slovenskému cestovnému ruchu a tomu, aby k nám prišlo viac turistov zo sveta? Možno kedy sa konečne dostavali diaľnice, ktoré sa dlhé roky len sľubujú. Alebo keby sa znížila byrokracia pre podnikateľov. Andrej Danko na stretnutí s hoteliérmi a ďalšími podnikateľmi v cestovnom ruchu vyhlásil, že najlepšie by bolo, keby mali vlastné ministerstvo. Opoziční politici tento nápad považujú iba za ďalšiu z nedomyslených zbytočností.

V Poprade sa v piatok dlhé hodiny diskutovalo o tom, čo by mohlo cestovnému ruchu pomôcť. "Je jasná potreba jedného ministerstva pre cestovný ruch a šport," uviedol Andrej Danko, predseda NRSR. "Podporujeme túto myšlienku zriadiť jedno ministerstvo, kde bude zastrešený cestovný ruch," potvrdil Marek Harbuľák, prezident Slovenského zväzu cestovného ruchu. "Najväčším problémom, ktorý súčastnosti pociťujeme, je mať vlastnú agentúru, vlastné ministerstvo, vlastná inštitúcia, ktorá bude zastrešovať záujmy nás ubytovateľov, hotelierov," dodal Richard Pichonský, podnikateľ v oblasti cestovného ruchu.

​Aj opozícia vraví, že Slovensko treba vo svete viac propagovať. "Pomohlo by nám, keby sme mali pozitívnejšiu reklamu ako krajina, keby sme neboli známi cez to, že tu bol zavraždený investigatívny novinár alebo že druhým najvyšším ústavným činiteľom je plagiátor, ktorý sa chodí klaňať Putinovi," uviedla Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyňa NRSR za SaS.

"Ja by som do žiadnej vlády ktorá nebude chcieť také ministerstvo ani nešiel to bude jedna z priorít," oponuje Andrej Danko. Opozícia mu odkazuje, že v tomto s nimi nemá rátať. "My by sme určite nepodporili takéto ministerstvo, ale bez ohľadu na tento jeho posledný nápad, nikdy by sme nešli do vlády s niekým ako Andrej Danko a nielen pre jeho osobu, ale aj preto, ako jeho nominanti vedú ministerstvá," povedala Lucia Ďuriš Nicholsonová. "Na akýkoľvek nápad Andreja Danka ľudia doteraz len doplatili. Naposledy cez vyššie ceny potravín. Takže najlepšie by bolo, aby mu ľudia vo voľbách vystavili jednosmernú letenku z politiky a takto podporili cestovný ruch," dodal aj Igor Matovič, poslanec NRSR za OĽaNO. 

Andrej Danko sa vyjadril aj k voľbe ústavných sudcov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy