Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marián Leško: Netreba veriť všetkému, čo vám prezidentský kandidát povie
Zdielať na

Marián Leško: Netreba veriť všetkému, čo vám prezidentský kandidát povie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutoční už 16.marca, prípadné druhé kolo zas 30. marca. Návrhy s podpismi občanov alebo poslancov prinieslo do národnej rady 15 prezidentských kandidátov. Čo od predvolebných kampaní či od volieb samotných očakáva komentátor Marián Leško?

"Kandidáti sa budú venovať témam, ktoré si myslia, že zapôsobia, no nebudú sa držať pravdy. Netreba brať s dôverou všetko, čo ľuďom kandidát povie. Treba si o tom potom prečítať hodnotenia, čo o tom povedia ľudia, ktorí ovládajú fakty a ktorí to nejakým spôsobia zhodnotia. Reči sú krásne, ale nie všetky zodpovedajú realite," myslí si Marián Leško o možných stratégiách kandidátov na prezidenta Slovenskej republiky.

Podľa neho treba myslieť na to, že Ústava Slovenskej republiky presne vymedzuje rámce a limity pre prezidenta. "Kandidáti akoby vychádzali z toho, že to pre verejnosť nie je príťažlivé, a tak si vymýšľajú, fabulujú, čo ako prezidenti spravia, hoci by to znamenalo vznik ústavných konfliktov a ústavných kríz," tvrdí Leško. ​

​Šance sú vyrovnané, budeme potrebovať šťastnú hviezdu

V prezidentských voľbách 2019 sú šance medzi kandidátmi podľa Leška vyrovnané. "Vidím to tak, že každý z troch veľkých slovenských politických táborov môže dostať do druhého kola svojho kandidáta a každý z nich má reálnu šancu. Má ju dvojica Mistrík a Čaputová, má šancu Bugár a Šefčovič a má šancu aj Harabin s Kotlebom. Dôležité bude, kto sa dostane do druhého kola. Vyhrá ten, kto dokáže tých svojich presvedčiť, že naozaj on je najlepším stelesnením predstáv toho vládneho, opozičného a alternatívneho," povedal Leško a dodal: "Vždy, keď sa na Slovensku konajú dôležité voľby, ktoré ovplyvnia politický život, potrebujeme, aby nám zasvietila šťastná hviezda." 

Kto sa uchádza o kreslo prezidenta Slovenskej republiky?

Béla Bugár (Most-Híd)

Zuzana Čaputová (nezávislá kandidátka)

Eduard Chmelár (nezávislý kandidát)

Martin Daňo (nezávislý kandidát)

Štefan Harabin (nezávislý kandidát)

Marián Kotleba (ĽSNS)

Milan Krajniak (Sme rodina)

József Menyhárt (SMK-MKP)

František Mikloško (nezávislý kandidát)

Robert Mistrík (nezávislý kandidát)

Maroš Šefčovič (nezávislý kandidát)

Róbert Švec (nezávislý kandidát)

Bohumila Tauchmannová (nezávislá kandidátka)

Juraj Zábojník (nezávislý kandidát)

Ivan Zuzula (Slovenská konzervatívna strana)

Súvisiace články

Najčítanejšie správy