Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vážna nehoda kamiónu a dodávky. O život prišiel 46-ročný vodič
Zdielať na

Vážna nehoda kamiónu a dodávky. O život prišiel 46-ročný vodič

Archívna reportáž

RAKOVČÍK / V stredu doobeda došlo k vážnej dopravnej nehode dodávky s kamiónom, pri ktorej prišiel o život 46-ročný muž. Záchranné zložky museli cestu uzavrieť v oboch smeroch na takmer tri hodiny.

Vážna nehoda sa stala v katastri obce Rakovčík vo Svidníckom okrese. Zrazila sa tam dodávka s nákladným autom, pričom dodávka skončila mimo cesty. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti.  

Vodič dodávky (46) bol po zrážke s kamiónom zakliesnený na prednom sedadle. Z havarovaného auta ho vyslobodzovali privolaní hasiči. "Žiaľ, záchranári už mužovi nevedeli pomôcť, lekár musel skonštatovať smrť. Druhý vodič bol prevezený do nemocnice," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

"Alkohol u poľského vodiča bol vylúčený vykonanou dychovou skúškou, u nebohého vodiča bude známy z výsledkov laboratórneho vyšetrenia,"  uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Cesta bola neprejazdná niekoľko hodín. Kamión blokoval obidva jazdné pruhy. Dodávka skončila v priekope pri ceste. Pri vyťahovaní kamióna musela zasahovať ťažká technika. Okolnosti, ale aj mieru zavinenia bude skúmať policajný vyšetrovateľ.

K dopravnej nehode došlo aj pri Zvolene. Vodič dostal šmyk: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy