Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Andrej Danko: Pre závažné podozrenia nemôžem prijať kandidatúru Jána Molnára na prezidenta SR
Zdielať na

Andrej Danko: Pre závažné podozrenia nemôžem prijať kandidatúru Jána Molnára na prezidenta SR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky po stretnutí s poslancami NR SR skonštatovala vo veci kandidatúry Jána Molnára na prezidenta SR viaceré zistenia.

Pri prvotnom preskúmaní listín sa potvrdilo, že všetky podpisy poslancov NR SR na petičnom hárku, ktorý odovzdal Ján Molnár, sú originálne a pravé. Poslanci ale na stretnutí s vedením kancelárie NR SR vzniesli námietku, že došlo k úprave petičného hárku až po ich podpise.

​Poslanci prehlásili, že v čase, keď listinu podpisovali, neobsahovala údaj, ktorý bol podstatný pre posúdenie listiny ako listiny, ktorú podpisujú nie ako občania SR, ale ako poslanci SR. V čase podpisu totiž listina za slovom Petícia neobsahovala slová Návrh pre poslancov.

Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky nemá právo a ani technické prostriedky na preskúmanie originality predmetnej listiny, ani posúdenie jej úprav. Vzhľadom na závažnosť predmetného tvrdenia predseda NR SR Andrej Danko rozhodol o odmietnutí prijatia kandidatúry s tým, že dotknutého účastníka upozornil, že pokiaľ sú jeho práva dotknuté, môže podať opravný prostriedok na Najvyšší súd SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy