Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodiči sa sťažujú na diaľničný úsek pri Triblavine. Dopravnými obmedzeniami sa riadia zbytočne
Zdielať na

Vodiči sa sťažujú na diaľničný úsek pri Triblavine. Dopravnými obmedzeniami sa riadia zbytočne

BRATISLAVA / Cestovanie do hlavného mesta v smere od Trnavy už celé mesiace spomaľuje práca na ceste. Lepšie povedané, iba dopravné značky, ktoré na túto skutočnosť upozorňujú. Niektorí motoristi by však privítali, aby sa v tomto úseku jazdilo ako predtým. Národná diaľničná spoločnosť má iné plány.

Už niekoľko mesiacov musia vodiči počítať s obmedzeniami na diaľničnom úseku neďaleko Senca. A to v oboch smeroch. "Rýchlosť je v tomto úseku znížená z dôvodu výstavby križovatky Triblavina," vyjadrila sa hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová. Stavebné práce na tomto úseku naposledy prebiehali v minulom roku. Pozornejší vodiči si isto všimli, že od jesenných mesiacov sa v bezprostrednej blízkosti cesty žiadna výstavba nekoná.

Napriek tomu je na tomto úseku naďalej znížená maximálna rýchlosť. Najprv na 100 km/h. a neskôr aj na 80 km/h, respektíve na 60 kilometrov za hodinu. Na obmedzenie opakovane upozorňujú vodičov dopravné značky, ktoré signalizujú prácu na ceste. 

"Šesťdesiatka je len v mieste, kde sa pripája do zúžených jazdných pruhov, aby bola zaistená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky," dodala Michalová. Podľa dopravného konzultanta je na slovenských cestách mnoho značiek, ktoré stratili svoje opodstatnenie. "Treba apelovať na tých, ktorí ich osadili, aby ich dali dole, aby zbytočne neobmedzovali premávku," povedal dopravný konzultant Igor Dolanský. 
 

Vodičom prekáža obmedzenie rýchlosti najmä v čase špičky. Mimo záznam sa ale s nami zhováral aj vodič, ktorý si žiadne obmedzujúce značky na ceste nevšimol. "Pokiaľ sú mobilné a nič tam nerobia, tak by mohli odstrániť tie nízke rýchlosti, povoliť vyššiu a nie obmedzovať vodičov. Potom sa tam robia zápchy, to je problém odstrániť a znova namontovať?," povedal jeden z vodičov. 

Bratislavu čakajú najväčšie dopravné obmedzenia v histórií: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy