Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do boja o prezidentské kreslo ide Krajniak aj Kotleba. Hárky odovzdal aj nečakaný kandidát
Zdielať na

Do boja o prezidentské kreslo ide Krajniak aj Kotleba. Hárky odovzdal aj nečakaný kandidát

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Do zoznamu kandidátov na prezidenta, ktorí už odovzdali potrebné podpisy, pribudli Milan Krajniak a Marián Kotleba. Obaja súčasní poslanci Národnej rady sa rozhodli vyzbierať 15 000 podpisov od občanov, a nie 15 od svojich kolegov z parlamentných lavíc. Naopak podpisy poslancov získal dôchodca Ján Molnár, ktorý ich do podateľne parlamentu zaniesol ešte minulý týždeň.

Do boja o prezidentské kreslo ide bývalý výsadkár, ale aj spisovateľ Milan Krajniak. Podpredseda parlamentnej strany SME RODINA - Boris Kollár v minulosti fungoval ako blízky spolupracovník exministra vnútra Daniela Lipšica. V prípade, že Krajniak bude zvolený za prezidenta chce využívať výkonnú právomoc. Budúceho predsedu vlády vymenuje ak splní tri podmienky. "Prezident by mal pomáhať ľuďom konkrétnymi činmi. Tie tri konkrétne činy, ktoré som si ja dal ako prezidentskú prioritu je exekučná amnestia, daňová spravodlivosť a rodičovský bonus," vyjadril sa Milan Krajniak. 

Na čele Slovenska by chcel stáť aj Predseda strany Ľudová strana Naše Slovensko Marián Kotleba, ktorý sa hlási k Slovenskému štátu a Jozefovi Tisovi. Kotleba bol vodcom ultranacionalistického hnutia Slovenská pospolitosť - Národná strana, ktoré slovenský najvyšší súd rozpustil. Poslanec NRSR vystupuje proti členstvu Slovenska v NATO. Ako prezident chce bojovať za to, čo ľudia na Slovensku potrebujú, a nebude počúvať pokyny zo zahraničia.  "Ideme zabojovať o funkciu prezidenta SR pretože sme presvedčení, že Slovensko si konečne zaslúži slovenského prezidenta," vyhlásil Kotleba. 

Nečakaný kandidát

Nečakaným kandidátom na prezidenta je dôchodca Ján Molnár. Bratislavčan, ktorý má blízko ku konšpiráciám, ešte minulý týždeň zaniesol do Národnej rady hárok s podpismi 15 poslancov. Tie získal počas dňa otvorených dverí v parlamente. Niektorí poslanci teraz tvrdia, že pri podpisovaní boli zavádzaní a mysleli si, že podporujú občiansku kandidatúru, na ktorú je potrebných 15 000 hlasov. Kancelária Národnej rady momentálne hodnotí, či môže uznať túto kandidatúru, Andrej Danko sa preto chce stretnúť so všetkými 15 poslancami.

Pozrite sa, ako by dopadli prezidentské voľby, ak by sa volilo tieto dni:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy