Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šokujúci objav vo firme v Želiezovciach: V krabici sa ukrýval mladík z Afganistanu
Zdielať na

Šokujúci objav vo firme v Želiezovciach: V krabici sa ukrýval mladík z Afganistanu

Archívna reportáž

ŽELIEZOVCE / Na Slovensko sa dostal z Afganistanu v krabici. Mladíka objavili v jednej z firiem v Želiezovciach, keď vykladali z nákladného auta tovar. Auto malo tureckú poznávaciu značku.

Macedónskeho kamionistu policajti zastavili za Topoľčiankami a tvrdil, že o ničom nevedel. Vodič povedal, že kamión mal otvorený a následne riadne zaplombovaný ešte na Srbskej hranici. To, že by do neho niekto vošiel a ukryl sa tam, nevidel.

Utečenca objavili v krabici zamestnanci nábytkárskej firmy pri vykladaní tovaru vo firme v Želiezovciach. Podľa polície ide pravdepodobne o 16- ročného mladíka z Afganistanu. Na Slovensko sa dostal v nákladnom aute, ktoré malo práve tureckú poznávaciu značku. Nemal pri sebe žiadne doklady. "Z dôvodu podozrenia z neoprávneného pobytu prípad prevzali policajti oddelenia cudzineckej polície z Nových Zámkov," informuje polícia. 

Mladík mal v krabici prejsť trasu Afganistan-Turecko-Bulharsko- Srbsko-Maďarsko-Slovensko. Polícia teraz musí vypracovať znalecké skúmanie,aby vedeli určiť jeho vek. Po preverovaní v informačnom systéme bolo zároveň zistené, že tento mladík mal žiadať o udelenie azylu v Bulharsku. 

Kamión policajti spolu s hasičmi prehľadávali termo kamerou. Po prehľadaní návesu muž pokračoval ďalej vo svojej trase, iného migranta tam nenašli. 

"Ďalší postup bude závisieť od odborného vyjadrenia znalcov. Po ustálení veku bude cudzinec buď zaistený za účelom Dublinského konania, alebo odovzdaný Úradu práce sociálnych vecí a rodiny," uviedla polícia na svojej facebookovej stránke. 

Migrantov si má rozdeliť 9 krajín. Pozrite si reportáž a dozviete sa aj to, o ktoré ide: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy