Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ak predsedníctvo rozhodne, Danko bude kandidovať za prezidenta
Zdielať na

Ak predsedníctvo rozhodne, Danko bude kandidovať za prezidenta

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Dva a pol mesiaca. Toľko nám ostáva do prezidentských volieb. Politické strany usilovne hľadajú kandidátov, s ich zverejnením sa ale neponáhľajú. Zdá sa, že si ešte chvíľu počkáme. Jedno je ale jasné, voliť pôjdeme v polovici marca, definitívne to musí odobriť predseda parlamentu Andrej Danko.

​Presne o 71 dní už budeme vedieť, ktorá dvojica má šancu prehovoriť k slovenskému ľudu vo svojom prejave na Nový rok. Voľby by sa mali konať 16.marca. A Andrej Danko by mal tento dátum vyhlásiť o týždeň.

Danko tak vyhlási voľby, ktorých sa možno sám zúčastní. Hoci vraj len ak bude musieť a s kampaňou na pol plynu. "Predseda Národnej Rady Slovenskej republiky Andrej Danko nemá záujem sa stať kandidátom na post prezidenta Slovenskej republiky. Ak predsedníctvo rozhodne, že sa kandidátom za stranu má stať práve on, túto kandidatúru príjme a kandidovať bude. Aj keď neaktívne, čiže bez kampane," povedal Dankov hovorca Tomáš Kostelník. 

V najbližších dňoch by sme mali poznať aj výsledok súťaže zvolanej matovičovcami. Tí trojicu kandidátov Mistrík, Čaputová, Mikoško vyzvali, aby spomedzi seba vybrali jedného - najsilnejšieho. A toho podporí aj OĽaNO. Ani jeden z trojice sa však nehotoval splniť výzvu a počas sviatkov odstúpiť. "Uvidíme, ako sa dohodnú a následne oznámime ďalší postup," informuje poslankyňa z OĽaNO Veronika Remišová. Ani dnes nepoznáme odpoveď na otázku, či práve Remišová nedostala vianočné vnuknutie kandidovať. "V prvom rade pre nás bola najpodstatnejšia dohoda troch kandidátov," dodala Remišová.

Stále sa čaká na Smerácke eso. Prípadne slabšiu kartu. "Ja mám jasno v prezidentskom kandidátovi ale ja ho nevystavím vášmu lynču," hovoril pred pár dňami na predsedníctve strany Smer-SD predseda Robert Fico. 

Definitívne by sme mali prezidentského víťaza poznať 30. marca, teda po druhom kole. Presne 25.mája nasledujú eurovoľby a tu sme s voľbami pre tento rok skončili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy