Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Razia polície v garáži. Luxusné auto našli rozpílené a rozobraté na súčiastky
Zdielať na

Razia polície v garáži. Luxusné auto našli rozpílené a rozobraté na súčiastky

BRATISLAVA / Polícia dostala echo, že sa v autoservise v Bratislave nachádza ukradnuté auto. To má pochádzať od našich susedov z Rakúska. Policajti od rána zabezpečovali garáž, z ktorej odviezli rôzne časti z auta. Či naozaj pochádzali z trestnej činnosti potvrdí až ďalšie vyšetrovanie.

Ukradnuté a rozpílené auto na náhradné diely by sa malo nachádzať v garáži na Vajnorskej ulici v jednom z autoservisov. Vo štvrtok od skorých ranných hodín prehľadávali policajti spolu s kriminálkou rozsiahle priestory garáže. V nej sa podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania nachádzala ukradnutá Audi A4 Allroad, ktorá bola rozpílená a rozobratá na súčiastky. Audina mala byť v minulosti ukradnutá v Rakúsku.

Rakúski policajti preto požiadali tých slovenských o pomoc. "Vo vami uvedenom prípade polícia zaistila súčasti motorových vozidiel, po ktorých pátrala polícia rakúskej republiky," vyjadrila sa hovorkyňa polície Veronika Slamková. 

Po približne 6 hodinách okolo 14.00 hodiny popoludní dorazila do autoservisu policajná Avia, do ktorej naložili všetky dôkazové materiály a náhradné diely z rozpíleného auta. Časti z auta teraz poputujú na policajnú expertízu, kde sa bude skúmať či naozaj náhradné diely pochádzajú z trestnej činnosti.

Majiteľa autoservisu po niekoľkých hodinách zobrali z garáže policajti na výsluch, kde bude vysvetľovať minimálne to, ako sa súčiastky k nemu dostali. "V tejto súvislosti doposiaľ neboli zadržané žiadne osoby. O ďalšom postupe o veci bude rozhodnuté po zabezpečení bližších informácií zo strany Rakúskej polície," dodala Slamková. 

Pozrite si reportáž o autičkároch, ktorý minimálne 2 roky mali obchodovať s autami. Fabiu rozobrali do hodiny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy