Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: V Považskej Bystrici sa žena rozhodla vyliezť na snehuliaka
Zdielať na

VIDEO: V Považskej Bystrici sa žena rozhodla vyliezť na snehuliaka

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Mladé dievča sa počas Štefánskej noci v Považskej Bystrici vyškriabalo na snehuliaka v centre mesta. Poškodenie vianočnej výzdoby si všimli mestskí policajti počas hliadkovania a keďže sú v centre mesta kamery, netrvalo dlho a našli aj záznam s jej lezeckým výkonom. Dievčina zrejme triezva nebola.

Štefánska noc, tri hodiny ráno. K snehuliakovi pred radnicou prichádza mladá žena, na zem si položí plastový pohár, v ktorom má zrejme alkohol a začína liezť na vianočnú dekoráciu. "Asi si chcela spraviť nejaké fotky, nakoľko druhá osoba ju fotila," informuje náčelník mestskej polície Juraj Lieskovský.

 

​​Vianočná výzdoba je pritom napojená na elektrický prúd, tabuľku, ktorá na to upozorňuje, ale párik veselo odignoroval. "Mohla spadnúť, pretrhnúť kabeláž a mohlo dôjsť k zraneniu," hovorí Lieskovský. Kovová konštrukcia sa pod váhou dievčiny ohla. Snehuliak po nájazde mladej ženy vyzerá akoby sa klaňal. "Naša hliadka sa snažila tú poškodenú časť nejako vyrovnať, aby tam zostal počas sviatkov," pokračuje náčelník.

Snehuliak je pred radnicou len tretiu sezónu, mesto za výzdobu zaplatilo takmer 4 000 eur. "Po odinštalovaní vianočnej výzdoby pošleme snehuliaka k výrobcovi, ktorý nám vyčísli škodu," povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková. 

Mestskí policajti zatiaľ identitu mladej ženy nepoznajú, ale veria, že sa v nej pohne svedomie a prihlási sa sama. "Je smutné že takúto výzdobu, ktorá má slúžiť na to aby nám skrášlila vianočné obdobie niekto takýmto spôsobom ničí, nepovažujeme to za vtipné, ani za frajerinu," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy