Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sneh na západe spôsobuje kalamitu. Niektoré linky MHD nepremávajú
Zdielať na

Sneh na západe spôsobuje kalamitu. Niektoré linky MHD nepremávajú

BRATISLAVA / V Bratislave popoludní začal padať sneh a skomplikoval nielen dopravu šoférom áut, no najmä vodičom mestskej hromadnej dopravy. Viaceré linky prerušili svoju prevádzku.

Pre sneženie v hlavnom meste nepremávajú viaceré linky. Ako informuje Dopravný podnik Bratislava na svojej oficiálnej internetovej stránke, prerušili najmä prevádzku liniek v bratislavskom Lamači, a to číslo 20, 23, 26, 36 a 123 na Agátovej a linky číslo 23, 30, 63 a 123 na Podháji.

Podľa DPB nepremáva tiež linka číslo 33 na Dlhých dieloch ani linka číslo 64 a 207 v smere od Lovinského k hradu a do centra mesta.

"Aktuálnu situáciu na cestách komplikuje husté sneženie sprevádzané vetrom, ktoré spôsobujú zafúkavanie ciest. Správca komunikácií Regionálne cesty Bratislava, zabezpečujúci zimnú údržbu ciest ll. a lll. triedy v Bratislavskom regióne, nasadil do terénu 4 mechanizmy," informuje hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman.

"Oddnes je zriadená "horúca linka“ pre zimnú údržbu v Bratislave. Fungovať bude vždy pri zhoršených poveternostných podmienkach (ľad, sneh a pod.) Kritickú situáciu na chodníkoch v Bratislave môžete avizovať na telefónne číslo +421 259 356 777 alebo na mail zima@bratislava.sk. Operátori odovzdajú informáciu na dispečing, ktorý na dané miesto vyšle pohotovostnú čatu zimnej údržby. Pokiaľ sa hlásenie bude týkať chodníka v správe niektorej mestskej časti, informáciu posunú na dispečing tejto mestskej časti. Prioritou bude viacero oznámení na ten istý úsek a tiež jeho dôležitosť z pohľadu frekvencie osôb a hroziaceho nebezpečenstva úrazov," napísal dnes na sociálnu sieť primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy