Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia vypočúva organizátorov protestov Za slušné Slovensko, v piatok bude domonštrácia
Zdielať na

Polícia vypočúva organizátorov protestov Za slušné Slovensko, v piatok bude domonštrácia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Polícia vypočúva organizátorov protestov Za slušné Slovensko. A to pre anonymné trestné oznámenie, že organizovali štátny prevrat. Prezident Andrej Kiska, opozícia aj samotní organizátori hovoria o zastrašovaní. Policajný šéf Milan Lučanský zase argumentuje tým, že musia preveriť každé trestné oznámenie.

Všetko spustil výrok Roberta Fica pre české echo24.cz. Robert Fico veľmi otvorene povedal, že dnes už vieme, že organizátori tých demonštrácií po vražde Jána Kuciaka boli z organizácií, ktoré platí Soros. Vraj sú o tom dôkazy. Viac povie v okamihu, keď bude jasné, kto si objednal vraždu novinára. Robert Fico ako keby naznačoval, že tento štát bol v zásade zneužitý na sledovanie organizátorov, ktorí sa pričinili o to, aby boli na Slovensku protesty Za slušné Slovensko.

Jeden z organizátorov demonštrácií Juraj Šeliga bol v utorok vypovedať na NAKA. Na základe anonymného trestného oznámenia. NAKA prešetruje a predvoláva si organizátorov protestov, aby povedali, aké je ich finančné pozadie. Šeliga dokonca otvorene hovoril o tom, že policajný vyšetrovateľ od nich žiada súkromné účty. Nie je teda jasné, či si polícia pod všetkým týmto predstavuje, že organizátorom pribudli nejaké sorosovské peniaze na ich súkromné účty. 

Faktom je, že organizátori odmietli súkromné účty vydať a odmietajú sa podľa vlastných slov nechať šikanovať. Opozícia v tejto súvislosti bije na poplach. Hovorí o tom, že táto záležitosť je šikanou, že sa nejakým spôsobom musí vyšetriť.

Naposledy sa demonštrovalo na konci septembra:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy