Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zadržala ženu. Obvinená je z dvojnásobnej vraždy
Zdielať na

Polícia zadržala ženu. Obvinená je z dvojnásobnej vraždy

OKOČ / Vražda 61-ročnej ženy a jej o 3 roky staršieho manžela, ktorá sa stala v marci 2017 v obci Okoč sa možno konečne dočká objasnenia. Polícia včera predviedla ženu, ktorá údajne usmrtila manželský pár v ich dome. Vyšetrovateľ ju obvinili a podal na vzatie do väzby.

Polícia už zadržala a obvinila páchateľa vraždy manželského páru v Okoči. Dôchodcovia si zrejme vraha sami pustili do domu. Viac ako 60 bodných rán, ktorými 9. marca 2017 vzala život dvom vitálnym dôchodcom, uštedrila podľa obvinenia žena, 39-ročná Alžbeta B., nevlastná sestra zaťa nebohých. "Ona je švagriná, policajti mali veľa stôp," uviedla Friderika, dcéra zavraždených. 

Erža, ako ju volajú blízki, je žena, ktorá podopierala a utešovala zúfalú dcéru zavraždených manželov, keď sa dozvedela o ich smrti. Na prvom výsluchu, tri mesiace po vražde, tvrdila, že rodičov švagrinej našla už nebohých deň predtým. Nikomu o tom nepovedala vraj zo strachu. Políciu k nej priviedli aj stopy v podobe krvavých tenisiek, či záberov priemyselnej kamery, ktoré ju v deň vraždy zachytili v Okoči. "Napriek zdĺhavému procesu skúmania rôznych znalcov, policajti postupne skladali informácie o postupe páchateľa pri samotnej vražde," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Obvinená žena chodila do domu dcéry zavraždených manželov ešte ďalšie 3 mesiace. V máji, po tom, ako ju polícia vypočula sa v Okoči už viac neukázala. "Bola veľmi náladová, veľmi rýchlo sa dokázala nahnevať, nepracovala vôbec a aj na dovolenky dva alebo tri raz chodila za rok," povedala dcéra nebohých. 
Alžbeta žila so synom, s mamou a s manželom, ktorý sa s ňou pred mesiacom rozviedol, v paneláku na sídlisku v Dunajskej Strede. To, že by mala nejakého komplica príbuzní nepredpokladajú, ale to, či by bola schopná vraždiť aj ďalej, nevylučujú. 
Vražedný nástroj sa dodnes nenašiel. Dôvodom vraždy mohli byť peniaze. Nebohí manželia predali dva týždne pred smrťou dedičstvo. "Počula, ako hovorím manželovi, že rodičia predali dom, povedala som, že už je zaplatené," potvrdila dcéra Friderika.
"Za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie," informovala Mária Linkešová. Z domu zmizlo 700 eur. Zvyšné peniaze boli na účte. Možno práve to spustilo besnenie podozrivej, ktorá mala finančné problémy. Vyšetrovateľ podal návrh na jej väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy