Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Predseda Most-Híd Béla Bugár ohlásil kandidatúru na post prezidenta
Zdielať na

Predseda Most-Híd Béla Bugár ohlásil kandidatúru na post prezidenta

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vyše 34 000 podpisov vyzbieral Béla Bugár, ktorý na tlačovej konferencii v pondelok oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta Slovenskej republiky. Svoju kandidatúru ohlásil už v júli a ako uviedol, napriek tomu, že by mu stačilo 15 podpisov z parlamentu, rozhodol sa napriek tomu zbierať podpisy od ľudí.

Podľa slov Bélu Bugára sa Slovensko zmenilo a môže už kandidovať aj človek z menšiny. "Situácia je dosť vážna, napätie tu je. Je preto dôležité, aby prezident mal skúsenosti. Budúci prezident si musí uvedomiť, že stojí nad spormi. Prezident by mal riešiť spory a nie zvyšovať napätie," uviedol Bugár. 

Bugár chce v najbližších dňoch otvoriť transparentný účet, ktorým bude financovať svoju kampaň. Podľa jeho slov na neho vloží peniaze sám Bugár, prisľúbili mu to aj poslanci zo strany a predpokladá, že istú čiastku prispeje aj strana. 

Pozrite si celú tlačovú konferenciu Bélu Bugára, na ktorej ohlásil svoju kandidatúru na prezidenta Slovenskej republiky. 

Dostatočný počet podpisov nazbierala aj kandidátka na prezidentku Zuzana Čaputová. "Podarilo sa nám dosiahnuť zákonom stanovený počet, teda 15 000 podpisov, ale budeme ďalej pokračovať. Chceme mať istú rezervu a je to pre mňa zároveň spôsob ako sa stretávať s ľuďmi a komunikovať s nimi," uviedla kandidátka. 

V rámci koaličných strán stále nie je jasné, kto bude kandidovať za Smer-SD a za SNS. V prípade národniarov sa stále častejšie v kuloároch spomína meno Andreja Danka. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák minulý týždeň uviedol, že svoj postoj nezmenil a kandidovať nebude. Jeho záujmy sú totiž orientované mimo hranice Slovenska. 

V prípade opozičných strán je poslednou stranou, na ktorej kandidáta sa čaká OĽaNO. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy