Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Zneužíval svojho malého syna, tvrdí o kandidátovi opozície na post primátora Košíc jeho manželka
Zdielať na

Zneužíval svojho malého syna, tvrdí o kandidátovi opozície na post primátora Košíc jeho manželka

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

KOŠICE / Košicami otriasol predvolebný škandál. Spoločného opozičného kandidáta na primátora Košíc Jaroslava Polačka jeho manželka podozrieva zo sexuálneho zneužívania ich štvorročného syna. Na muža, s ktorým je v rozvodovom konaní, podala trestné oznámenie. Samotný kandidát za tým vidí diskreditačnú kampaň a vzdať sa nemieni. No niektoré strany už od neho dali ruky preč.

Len niekoľko týždňov v Košiciach sa to pred voľbami naozaj vyostruje. O jednom z kandidátov na primátora mesta vyplávali na povrch tak závažné informácie intímneho charakteru, že má čo svojim voličom vysvetľovať.

Jaroslav Polaček na jeseň požiadal o rozvod. Dieťa zverili do starostlivosti matke, otec ho až do ukončenia rozvodu smel mať u seba každý druhý víkend. A v apríli, teda mesiac predtým, ako ohlásil kandidatúru, naňho manželka podala trestné oznámenie. Mala podozrenie, že otec ich synčeka sexuálne zneužíval. Vyšetrovateľ dospel k názoru, že sa Polaček ničoho nedopustil, no posledné slovo má prokuratúra.

Milan Filičko, hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach hovorí: "Dozorujúci prokurátor teraz preskúma rozhodnutie vyšetrovateľa a vyšetrovací spis a rozhodne o ďalšom postupe."

Sexuologička Danica Caisová dodáva: "Je dôležité vyšetriť nielen dieťa, ale je mimoriadne dôležité vyšetriť aj muža."

Polaček má však vo veci jasno. Podľa neho ide o diskreditačnú kampaň oponentov. Dokázal spojiť opozičné strany a je hlavným protikandidátom Martina Petruška, ktorý prevzal post primátora po Richardovi Rašim. Petruška zas podporuje vládny Smer. Situáciu nazval najväčšou volebnou antikampaňou v histórii Slovenska.

"Zneužili moju manželku. Neexistuje žiadna pochybnosť o tom, že som niečo svojmu synovi vykonal. A ja sa nezľaknem," hovorí Jaroslav Poláček, obvinený kandidát na primátora.

Od spoločného kandidáta sa dištancovali Obyčajní ľudia aj hnutie Sme rodina Borisa Kollára. SaS stojí za Polačkom, KDH zas vyčkáva: "Aktuálne informácie sú zásadného charakteru. Ak sa skutočnosti čo i len trochu viac budú objektivizovať, tak zaujmeme rýchle a jasné politické stanovisko," píše vo vyjadrení KDH.

Politológ Radoslav Štefančík komentuje: "Je možné, že politická kariéra pána Poláčka sa momentálne v tomto prípade skončila. Napriek tomu, že nevieme, či je to pravda alebo klamstvo." Opozičné strany, ktoré od Poláčka odskočili, majú už len krátky čas na to, aby si vybrali kandidáta, ktorého podporia. Kandidátky do novembrových komunálnych volieb sa uzatvárajú už 11. septembra.

V Bratislave sa časť opozičných strán dohodla na tom, že podporí kandidáta, ktorý bude mať vo volebnom prieskume, ktorý si objednajú, viac hlasov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy