Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladý vodič sa druhýkrát narodil. Jeho auto sa zrútilo zo zrázu, mal šťastie, že ho zastavili stromy
Zdielať na

Mladý vodič sa druhýkrát narodil. Jeho auto sa zrútilo zo zrázu, mal šťastie, že ho zastavili stromy

ŠTUREC / Prudké zákruty horského priechodu Šturec v okrese Banská Bystrica nezvládol mladý vodič z Čadce. Auto po šmyku prerazilo zvodidlá a dopadlo 40 metrov pod cestou. V strmom zráze ho zastavili stromy. Podľa polície bola príčinou nehody až príliš rýchla jazda a šmyk vozidla pri nebezpečnom predbiehaní.

Mladý vodič cestoval do Čadce, domov sa ale nedostal. Skončil v banskobystrickej nemocnici. Auto, v ktorom mladý muž z Čadce sedel, sa zrútilo desiatky metrov dole strmým svahom. Keby ho nezastavili stromy, jeho pád by pokračoval ďalej do rokliny plnej kameňov. Všetko videla rodina, ktorá sa vracala z leteckých dní a ktorú mladý muž na aute v rýchlosti obiehal, keď našli v strmine havarované vozidlo, volali mladému mužovi pomoc.

"Ten človek sa druhýkrát narodil. Na to, ako to vyzeralo, sme prekvapení, že prežil," uviedol svedok nehody. Zraneného vodiča do nemocnice odviezli záchranári. Sťažoval sa na bolesti hlavy. Auto, ktoré skončilo asi 40 metrov pod cestou vytiahli späť na vozovku počas hodinového zásahu.

Tridsaťjedenročný vodič dokázal vyliezť z havarovaného auta a vyškriabal sa hore svahom späť na cestu. Sťažoval sa na bolesti hlavy, no akoby zázrakom vyzeral, že obišiel bez vážnejších zranení. "Vodič viedol osobné motorové vozidlo v smere od Banskej Bystrice na Martin, pričom pravdepodobne v dôsledku neprimeranej rýchlosti zišiel s vozidlom mimo cestu. Alkohol u vodiča zistený nebol, no na mieste mu zadržali vodičský preukaz," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy