Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Saková vymenovala dočasného šéfa policajnej inšpekcie. Bude ním Adrián Szabó
Zdielať na

Saková vymenovala dočasného šéfa policajnej inšpekcie. Bude ním Adrián Szabó

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ministerka vnútra Denisa Saková podpísala rozkaz, ktorým vymenovala dočasného generálneho riaditeľa sekcie kontroly a inšpekčnej služby ministerstva vnútra.

Ako ďalej napísala na sociálnej sieti, od 1. septembra sa ním stane Adrián Szabó. "Ide o dlhoročného policajta, ktorý v Policajnom zbore pracuje 17 rokov, v samotnej inšpekcii od roku 2012," uviedla ministerka s tým, že ako vyšetrovateľ pracoval na Úrade boja proti organizovanej kriminalite aj Úrade boja proti korupcii.

"Vyštudoval dve vysoké školy – odbor verejnej správy na Právnickej fakulte v Košiciach a odbor práva na Právnickej fakulte v Banskej Bystrici. Plynule hovorí po nemecky, je ženatý a má dve malé deti. Svoju funkciu bude zastávať až do príchodu nového šéfa inšpekcie, ktorý bude menovaný na základe výberového konania v zmysle pripravovanej legislatívy," zdôraznila Saková. Podľa ministerky ide o odborníka, ktorý na inšpekcii zastával funkciu zástupcu riaditeľa, takže má dostatok skúseností. "Verím v jeho odbornosť, skúsenosti a vzdelanie a v novej pozícii mu želám veľa šťastia," dodala.

Pôvodný šéf inšpekcie Milan Lučanský je od júna Prezidentom Policajného zboru. Podľa navrhovanej legislatívy z dielne rezortu vnútra by sa šéf inšpekcie mal od roku 2019 vyberať novým spôsobom. Konkrétne by ho mala vymenúvať vláda na návrh ministra vnútra SR na základe výberového konania a po verejnom vypočutí v parlamentnom výbore pre obranu a bezpečnosť, ak výbor odporučí jeho vymenovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy