Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister Gál prezradil svoje plány v rezorte spravodlivosti
Zdielať na

Minister Gál prezradil svoje plány v rezorte spravodlivosti

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister spravodlivosti Gábor Gál predstavil svoje plány na najbližšie obdobie. Plánuje navštíviť súdy a väzenské zariadenia po celom Slovensku, aby sa mohol osobne rozprávať s ľuďmi, ktorí v týchto inštitúciách pôsobia.

Minister spravodlivosti Gál o svojich plánoch informoval na svojej facebookovej stránke. Plánuje navštíviť súdy a všetky väzenské zariadenia. Považuje za dôležité, aby sa porozprával s ľuďmi, ktorí v týchto inštitúciách pôsobia. Počet návštev, ktoré chce uskutočniť, nezverejnil. "Chcem bližšie vedieť, ako fungujú v praxi, čo treba zlepšiť.  A to od samotných zamestnancov, a pomáhať im hľadaním riešení zefektívňovať ich prácu. Teším sa na výjazdy," napísal.  

Na teraz nie je známe ani to, či z týchto návštev dodatočne vyplynie nová legislatíva. Gábor Gál zo strany Most-Híd,  prevzal rezort spravodlivosti po svojej straníckej kolegyni Lucii Žitňanskej v marci 2018. 

Vláda len počas uplynulého pracovného týždňa odobrila návrh ústavného zákona o zmenách pri voľbe ústavných sudcov, čo bude zrejme jednou z najdôležitejších tém najbližších mesiacov. Okrem iného chce Gál predstaviť aj viacero noviel, napríklad o zastavení starých exekúcií či takzvaného protischránkového zákona.

Pozrite si reportáž o bývalej ministerke Žitňanskej. Takto sa vzdala svojej pozície:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy