Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andrej Danko chce za prezidentského kandidáta strany SNS ženu
Zdielať na

Andrej Danko chce za prezidentského kandidáta strany SNS ženu

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

PREŠOV / Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko sa nechystá kandidovať na funkciu prezidenta v budúcoročných prezidentských voľbách. Strana pod jeho vedením plánuje na funkciu prezidenta nominovať ženu. Nebude to ale skôr ako na jeseň.

Danko to uviedol na tlačovej besede po 25. slávnostnom sneme strany v Prešove. Zároveň dodal, že v jesenných komunálnych voľbách dá strana na postavenie kandidátov voľnú ruku všetkým štruktúram v okresoch. Na sneme sa zúčastnilo takmer 250 delegátov zo sedemtisícovej členskej základne strany.

Danko zdôraznil, že na funkciu prezidenta sa sám cíti ešte mladý a naďalej chce viesť stranu. Na túto pozíciu ale bude presadzovať ženu. "Som presvedčený, že sa to do októbra, novembra utrasie a vtedy dôstojne predstavíme kandidáta. Ja budem robiť všetko preto, aby to bola kandidátka, aby to bola jedna z našich žien. Nechcite odo mňa dnes meno, lebo viem, čo by ju čakalo. Som však presvedčený , že SNS potrebuje kandidáta,“ uviedol Danko v súvislosti s prezidentskými voľbami. Sám sa chce sústrediť predovšetkým na parlamentné voľby. 

Za Most-Híd pôjde Bugár

O prezidentskú stoličku sa "pobije" najnovšie aj Béla Búgár. Na jeho kadidatúre sa strana Most-Híd zhodla jednohlasne. Chcem byť prezidentom, ktorý stojí nad spormi v tejto spoločnosti a ktorý vie čo to je, ak máme minimálne dve politické spektrá," povedal Bugár s tým, že prezident by nie vždy mal vstúpiť do sporu, mal by skôr situáciu upokojiť. Jeho hlavným cieľom je prispieť k zmierneniu napätia a polarizácie spoločnosti.

Kandidáti na prezidenta 

Známym kandidátom na prezidenta už je Robert Mistrík. Ten si chce svoju kampaň vraj financovať sám. "Budem kandidovať ako nezávislý, nestranícky kandidát, ale privítam podporu demokratických strán aj ich voličov. Idem do toho ako nestranícky kandidát," uviedol.  

Ďalším zo spomínaných kandidátov je pedagóg a analytik Eduard Chmelár. "Som občiansky kandidát so všetkým, čo k tomu patrí. To znamená, že aj kampaň sa robí zdola. Fungujeme výlučne na dobrovoľníkoch, nemáme za sebou žiadne veľké peniaze," uviedol. 

Bezpečnostných analytik a ďalší kandidát na prezidenta Juraj Zábojník hovorí: "Som vnútorne silný a presvedčený, že budem jedným z najúspešnejších kandidátov. Som tiger v čínskom horoskope, preto si verím." 

Pozrite si reportáž o kandidátoch na prezidenta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy