Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Strana Most-Híd oznámila meno kandidáta na prezidenta
Zdielať na

Strana Most-Híd oznámila meno kandidáta na prezidenta

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana Most-Híd sa po X. sneme jednohlasne zhodla na mene kandidáta do prezidentských volieb. Je ním ich predseda, Béla Bugár.

Do súboja o prezidentské kreslo sa v roku 2019 pokúsi aj Béla Bugár. Na jeho kadidatúre sa strana zhodla jednohlasne. "Béla Bugár reprezentuje hodnoty spolupráce, tolerancie a schopnosti kompromisov, ktoré sú dnes viac ako nedostatkovým tovarom,“ zdôvodnil výber podpredseda strany László Sólymos na tlačovej besede. Zároveň vyjadril presvedčenie, že Béla Bugár by bol výborným prezidentom. "Poznám ho už dlhú dobu a môžem potvrdiť, že je to človek kompromisu, a nie sporov a hádok,“ dodal Sólymos.

"Chcem byť prezidentom, ktorý stojí nad spormi v tejto spoločnosti a ktorý vie čo to je, ak máme minimálne dve politické spektrá," povedal Bugár s tým, že prezident by nie vždy mal vstúpiť do sporu, mal by skôr situáciu upokojiť. Jeho hlavným cieľom je prispieť k zmierneniu napätia a polarizácie spoločnosti.

Zároveň podľa neho musí prezident veľmi rázne presadzovať veci, ktoré mu vyplývajú z právomocí vo vzťahu k vláde, k parlamentu a k zahraničiu. "Musí byť partner, pomocník – nie aktivista a oponent za každú cenu. Bez ohľadu na to, aká vláda v tejto krajine vznikne. Lebo tie vznikajú ako výsledok volieb z vôle ľudu a prezident túto vôľu musí rešpektovať,“ dodal Béla Bugár.

O svojom kandidátovi hovorili na sneme aj v strane SNS. Andrej Danko sa nechystá zabojovať o túto funkciu. Strana pod jeho vedením plánuje na funkciu prezidenta nominovať ženu. Nebude to ale skôr ako na jeseň. Danko zdôraznil, že na funkciu prezidenta sa sám cíti ešte mladý a naďalej chce viesť stranu. Na túto pozíciu ale bude presadzovať ženu. "Nechcite odo mňa dnes meno, lebo viem, čo by ju čakalo. Som však presvedčený , že SNS potrebuje kandidáta,“ uviedol.

​Ďalšími už známymi kandidátmi sú Robert Mistrík, Eduard Chmelár, Juraj Zábojník.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu Béla Bugára: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy