Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Lajčák spovedal vietnamského veľvyslanca. Pýtal sa na posádku vládneho špeciálu
Zdielať na

Lajčák spovedal vietnamského veľvyslanca. Pýtal sa na posádku vládneho špeciálu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenská vláda už má k dispozícii oficiálne stanovisko Vietnamskej socialistickej republiky v kauze uneseného Vietnamca. V bulharskej Sofii to vo štvrtok uviedol premiér Peter Pellegrini. Vietnamský veľvyslanec ministrovi zahraničných vecí Miroslavovi Lajčákovi odpovedal na otázky týkajúce sa podozrenia zo zneužitia vládneho špeciálu vietnamskou delegáciou.

Podľa nemeckých médií sa práve prostredníctvom slovenskej štátnej letky mal dostať do Vietnamu, v Nemecku unesený, bývalý vysoký štátny funkcionár, ktorý bol doma odsúdený za finančné podvody a korupciu. "Vietnamský veľvyslanec v Bratislave oficiálne oznámil nášmu ministerstvu, že môže potvrdiť, že dotyčný pán, ktorý bol unesený v Nemecku nebol súčasťou delegácie, ktorá odlietala z Bratislavy a že sa dotyčný pán dokonca ani nikdy na území Slovenskej republiky nenachádzal," uviedol premiér Peter Pellegrini.

 

Nemecké média pred časom prišli s podozrením, že do únosu vietnamského občana, ktorý bol vo Vietname odsúdený, je zapletené aj Slovensko. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články