Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Akčné rokovanie v parlamente. Za vysokoškolských pedagógov sa postavila aj opozícia
Zdielať na

Akčné rokovanie v parlamente. Za vysokoškolských pedagógov sa postavila aj opozícia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Počas piatkového rokovania parlamentu sa hlasovala o niekoľkých zákonoch. Jedným z nich bol vládny návrh zákona o vysokoškolskom vzdelávaní. Podmienky pre vojnových veteránov by sa ale mali zlepšiť taktiež.

Napriek tomu, že bol piatok v parlamente pokojná atmosféra nevládla ani zďaleka. Najpodstatnejšie čo sa v rokovacej sále udialo bolo hlasovanie, o niektorých návrhoch zákonov. Všetko sa ale dialo len v prvom čítaní, čo znamená, že definitívne jednotlivé zákony odhlasujú až v priebehu júna, a to na druhom čítaní. 

Vládny návrh zákona o vysokoškolskom vzdelávaní podporila aj väčšia časť opozície. Z akého dôvodu sa rozhodli tento návrh podporiť vysvetlila opozičná poslankyňa zo strany SME RODINA Adriana Pčolinská. " Prostredníctvom pozmeňujúcich návrhov by sa mali ešte nejakým spôsobom doladiť veci, týkajúce sa pôsobenia vysokoškolských pedagógov v rámci vytvárania si nových, kvalifikačných rastov. Ako napríklad docent, profesor. Taktiež by sa mali zohľadniť, došperkovať delenie na vedeckých pracovníkov, prednášajúcich," uviedla.  Podľa Pčolinskej by sa tiež mali deliť na pracovníkov, ktorí by pôsobili len na národných či nadnárodných projektoch.  

Pozrite si reakciu Fica na otázky novinárov k aktuálnym témam NR SR: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy