Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Minister vnútra Drucker koncom týždňa oznámi, či odvolá policajného prezidenta Gašpara
Zdielať na

Minister vnútra Drucker koncom týždňa oznámi, či odvolá policajného prezidenta Gašpara

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister vnútra Tomáš Drucker vo štvrtok alebo v piatok oznámi, čo bude s policajným prezidentom Tiborom Gašparom.

Drucker nekonkretizoval, ako sa rozhodol. Nepovedal ani to, či má nástupcu alebo či Tibor Gašpar zvažuje, že demisiu podá sám. "Funkcie sa nedrží, ani nedržal," povedal minister vnútra. Podľa Druckera existujú veci, za ktoré na policajného prezidenta spadá kritika. Rovnako sú veci, ktoré podľa neho robí dobre.

Policajný prezident Tibor Gašpar už minulý týždeň v rozhvovore pre televíziu JOJ uviedol, že sa nie je rozhodujúce, či odíde o deň, dva skôr alebo o mesiac. "Relevantný prieskum by možno povedal, či som naozaj taká nedôveryhodná osoba, ako sa to v uliciach vykresľuje," povedal policajný prezident v rozhovore pre televíziu JOJ. 
Zároveň dodal, že ho viac mrzí, že s jeho osobou stráca na dobrom mene celý policajný zbor, pretože dosahoval za posledných šesť rokov najlepšie výsledky, aké mohol. "Toto (očierňovanie) mi viac vadí ako to, či odídem o deň, o dva alebo o mesiac," uviedol Tibor Gašpar.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy