Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pellegrini: Minister Drucker má moju plnú podporu, spolieham sa na jeho profesionalitu
Zdielať na

Pellegrini: Minister Drucker má moju plnú podporu, spolieham sa na jeho profesionalitu

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Nový minister vnútra Tomáš Drucker (nom. Smeru-SD) má aj naďalej plnú podporu predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD). Premiér to uviedol dnes po slávnostnom kladení vencov na bratislavskom Slavíne pri príležitosti 73. výročia oslobodenia Bratislavy.

Podľa Pellegriniho je najdôležitejší v súčasnosti návrh zákona, ktorý by zmenil voľbu policajného prezidenta. Ako dodal, personálne zmeny vo vedení polície sú v kompetencii Tomáša Druckera. "Spolieham sa na profesionalitu a schopnosti ministra Druckera. Čo najskôr je potrebné vypracovať nový návrh zákona na zmenu voľby policajného prezidenta," uviedol Pellegrini.


"Pre mňa je dôležité, že Policajný zbor funguje v rámci plnenia svojich úloh. Verím, že Tomáš Drucker dokáže zodpovedne vyhodnotiť súčasnú situáciu a priniesť aj zásadné zmeny. To všetko však musí byť na základe faktov a nie emócií," doplnil Pellegrini. Podľa slov ministra Druckera je dôležité, aby mal dostatok času a priestoru na závažné rozhodnutia aj v rámci personálnych výmen vo vedení polície. "Ak by som aj hypoteticky pripustil, že policajný prezident Tibor Gašpar musí odísť z mojej vôle, musím byť schopný aj povedať, kto by ho mal nahradiť," povedal Drucker v súvislosti s možným odvolaním súčasného policajného prezidenta po poslednom rokovaní vlády SR s tým, že toto je pre neho nevyhnutná podmienka. "Chcem poznať tú prácu a samozrejme aj tie výhrady, ktoré tu boli vo vzťahu k Národnej kriminálnej agentúre, chcem sa oboznámiť aspoň s tým, ako to fungovalo a pýtať sa ľudí," dodal.


Odvolanie súčasného prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara bolo jednou z podmienok zhromaždení "Za slušné Slovensko". Požaduje to tiež parlamentná opozícia, ktorá neverí, že polícia dokáže pod Gašparovým vedením objektívne vyšetriť vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky a tiež podozrenia a korupčné kauzy spájané s vládnou koalíciou. Už vo štvrtok 5. apríla sa budú konať protestné zhromaždenia po celom Slovensku práve z dôvodu zotrvania Tibora Gašpara na čele polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy