Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Progresívne Slovensko chce spojiť sily so stranou SPOLU
Zdielať na

Progresívne Slovensko chce spojiť sily so stranou SPOLU

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Udalosti posledných mesiacov naznačovali, že dôjde k predčasným voľbám a aj napriek tomu, že sa tak neudialo, strana Progresívne Slovensko sa prikláňa k tomuto názoru a v najbližších voľbách che ponúknuť voličom novú alternatívu.

Ivan Štefunko sa vyjadril, že strana Progresívne Slovensko sa chce správať zodpovedne k svojim voličom, a preto oslovila stranu SPOLU okolo Miroslava Beblavého, aby vytvorili zmluvu o predčasnej zmluve o spolupráci. "V zmluve o spolupráci sa dohodneme, že ak sa naše strany nebudú vedieť dostať do parlamentu, tak sa spojíme a vytvoríme alternatívu k súčasným stranám," povedal Štefunko. Podľa ich slov chcú spraviť krok k tomu, aby Slovensko spojili, nie ho rozdeľovali svojimi stanoviskami.  "Chceme najmä spájať ľudí, ktorí chcú meniť Slovensko k lepšiemu," dodal politik.

Strana Progresívne slovensko si vybrala stranu SPOLU práve z dôvodu prienikov ich politických názorov. Veľmi často obaja lídri strán spolu komunikujú a brífing bol určený najmä pre voličov, ktorých by mohla spolupráca prilákať pre ich politickú rôznorodosť. 

Ivan Štefunko dodal, že návrh samotnej zmluvy pošle už vo štvrtok a verí, že spoločne majú možnosť zvýšiť možnosť dostať sa do parlamentu. Jednou z možností je aj to, že obe strany sa ocitnú na spoločnej kandidátke, ak s tým strana SPOLU bude súhlasiť. "Nebránime sa ani volebnej koalícii, kde sa ale vyžadujú o dve percentá viac voličov," dodal líder strany. "Budeme chodiť do obcí a miest a budeme počúvať ľudí a ich návrhy na zmeny v štáte," dodal Štefunko. 

Politik sa vyjadril aj k otázke médií, keďže sa nedávno dozvedel, že politické strany vytvárajú nátlak na žurnalistov. "Je neprijateľné, aby politické vedenie štátu tlačilo na nezávislosť médií a najmä tých verejnoprávnych. V prípade, že budú potrebovať pomoc, sme pripravení," povedal Štefunko. 

 Na margo ponúkanej spolupráce od Igora Matoviča  a strany OĽaNO sa politik vyjadril nasledovne:"To, že sme založili vlastné hnutie a rovnako tak aj pán Beblavý znamená, že už existujúce strany nereprezentujú názory a záujmy voličov. Potrebujeme spraviť aj alternatívu k súčasnej opozícii."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy