Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kancelárii premiéra bude šéfovať bratranec R. Fica, rozhodol Pellegrini
Zdielať na

Kancelárii premiéra bude šéfovať bratranec R. Fica, rozhodol Pellegrini

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Peter Pellegrini vo svojej novej úlohe nesedí so založenými rukami. Okrem prvej cesty do Bruselu už spravil aj prvú personálnu výmenu na Úrade vlády. Jeho kancelárii bude po novom šéfovať Rastislav Rybanský, ktorý je mimo iné bratranec expremiéra Roberta Fica.

Zdá sa, že nový premiér oporu svojho straníckeho šéfa nebude musieť hľadať ďaleko. Novým riaditeľom kancelárie predsedu vlády sa má stať Rastislav Rybanský. Peter Pellegrini to potvrdil v rozhovore pre portál pluska.sk. Rybanský je však po boku Pellegriniho už dlhšie, bol šéfom kancelárie podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu v čase, keď ho riadil súčasný premiér.

Rastislav Rybanský je bratranec Roberta Fica, uvádza portál topky.sk. Podľa Pellegriniho je to slušný človek a plne mu dôveruje. Rybanský vymení Ľubomíra Vážneho. Jeho meno figurovalo pred vyše ôsmimi rokmi aj v prípade rekonštrukcie Topoľčianskeho hradu. Projekt sa stal predmetom preverovania pre možný klientelizmus.

Peter Pellegrini väčšie personálne zmeny na Úrade vlády zatiaľ neplánuje. V piatok začalo rokovanie o vyslovenie dôvery novej vláde. Pre protest poslanci zasadali iba do 16:00. Za tri hodiny ale stihol nový premiér opäť vytiahnuť špáradlo, Béla Bugár vykázať poslanca Igora Matoviča a Tomáš Drucker si odniesol kritiku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy