Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Béla Bugár predstavil kandidáta na post ministra spravodlivosti
Zdielať na

Béla Bugár predstavil kandidáta na post ministra spravodlivosti

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po stretnutí Bélu Bugára s Petrom Pellegrinim je známe meno horúceho kandidáta na ministra spravodlivosti. Most Híd bude presadzovať poslanca Gábora Gála.

Cez víkend sa o tom len šepkalo, ale momentálne sa to stalo realitou. Jedinou zmenou na ministerských postoch pre stranu Most-Híd by malo byť to, že po Lucii Žitňanskej by sa na čelo ministerstva spravodlivosti mal postaviť poslanec Gábor Gál. "Navrhujeme momentálneho poslanca Gábora Gála s tým, že zároveň sme informovali aj pána Pellegriniho o tom, že chceme nejakú zmenu," povedal Béla Bugár.

​"Gábora Gála poznám už mnohé roky a myslím si, že je to človek, ktorý dôstojne vie zastať pozíciu ministra spravodlivosti," uviedol Peter Pellegrini.

Peter Pellegrini dodal, že plne podporuje návrh Bélu Bugára na úrýchlenie dokončenie  legislatívy, ktorá sa týka voľby policajného prezidenta, ako aj policajnej inšpekcie. Tento návrh by mal byť prvým legislatívnym počinom nového alebo novej ministerky spravodlivosti. "Ako predseda vlády budem trvať na tom, aby bol predložený do legislatívneho procesu v čo najkratšej dobe," povedal Pellegrini. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy