Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Už je známy termín možných predčasných volieb
Zdielať na

Už je známy termín možných predčasných volieb

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rokovania medzi lídrami koaličných strán Robertom Ficom (Smer-SD), Andrejom Dankom (SNS) a Bélom Bugárom (Most-Híd) sa venujú aj dátumu prípadných predčasných volieb.

Podľa informácií agentúry SITA z prostredia koalície sa uvažuje o 7. júli ako termíne, keď by občania mali rozhodnúť o zložení nového parlamentu. Proti tomuto termínu je Most-Híd, ktorý požaduje predčasné parlamentné voľby v septembri.

V Smere chcú, aby vláda a následne parlament rozhodli o skrátení volebného obdobia ešte tento týždeň.

Predseda opozičnej SaS Richard Sulík s dátum nesúhlasí. Na sociálnej sieti uverejnil niekoľko dôvodov:

O predčasných voľbách v rámci koalície sa hovorí po pondelňajšom rokovaní Republikovej rady Mosta-Híd. Tá sa zhodla na tom, že Most bude rokovať buď o predčasných voľbách, alebo strana vystúpi z koalície. Politická situácia na Slovensku je napätá po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú zavraždili v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara vraždy pravdepodobne súvisia s prácou novinára. Podľa ďalších informácií by vraždy mohli súvisieť s talianskou mafiou operujúcou na východe Slovenska. V moderných dejinách Slovenska je to prvá vražda novinára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy